FOTO-Ce s-a întâmplat în Taiwan după ce toţi cetăţenii poartă măşti de protecţie. Comparaţia cu România!

duminică, 11 octombrie 2020, 17:40
1 MIN
 FOTO-Ce s-a întâmplat în Taiwan după ce toţi cetăţenii poartă măşti de protecţie. Comparaţia cu România!

În România în ultimele zile s-au bătut toate recordurile în privinţa infectărilor cu noul coronavirus. Ieri s-au înregistrat 3.517 cazuri din care doar în Iaşi 206, iar astăzi încă 2.880 de cazuri din care 139 în Iaşi.

În schimb, în Taiwan, o ţară cu o populaţiei de 23 de milioane de locuitori, situată în vecinătatea Chinei au fost înregistrate 527 de cazuri şi şapte decese, dar asta de la începutul pandemiei şi până în prezent. Explicaţiile pentru acest fenomen sunt multe şi savante, dintre care enumerăm doar trei: grija autorităţilor, este o tara insulara sau poate un sistem medical mai performant.

Totuşi pe lângă acestea a contat foarte mult şi faptul că populaţia este foarte disciplinată şi toată lumea poartă măşti de protecţie în spaţiile deschise. În România, pe reţelele de socializare, în spaţiu public, printre diverşi formatori de opinie (politicieni) au apărut tot felul de teorii ale conspiraţiei, care susţin în cel mai bun caz că măştile de protecţie nu sunt eficiente, dar sunt şi voci radicale care arată că ne sufocă dacă ne protejăm sau putem face diverse infecţii. O serie de fotografii surpinse în Taiwan şi postate pe reţelele de socializare arată cum toate persoanele aflate în spaţiile publice poartă mască de protecţie şi chiar şi cei mai mici şcolari.   

Comentarii