De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Compania Mennekes a apăsat pedala de acceleraţie la investiţia din Iaşi

duminică, 26 aprilie 2020, 15:39
1 MIN

Mennekes, producătorul german de echipamente electrice şi electronice care lucrează cu clienţi precum Tesla, Jaguar sau Mercedes, a apăsat pe acceleraţie şi ridică la Iaşi în ritm alert fabrica de cabluri pentru încărcarea maşinilor electrice. Va fi singura unitate de producţie din România a furnizorului "de top" din industria electrică.

Compania deţine 3 hectare de teren în parcul industrial 2 din Miroslava (în spate la Antibiotice), gândite pentru două unităţi de producţie: cea pe care o construiesc acum şi o extindere ulterioară. În prima etapă vor fi angajaţi circa 200 de oameni. "Din câte am discutat cu reprezentanţii companiei, din toamnă vor să înceapă testele, urmând ca la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2021 să înceapă efectiv producţia", a declarat astăzi pentru "Ziarul de Iaşi" Dorel Codină, directorul Miroslava Park Industrial.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania Mennekes Electric SRL a fost înfiinţată în anul 2018, având sediul social la Cluj-Napoca. Pentru realizarea investiţiei – care se cifrează la 10,6 milioane euro -, compania a primit şi un ajutor de la stat în valoare de 17,6 milioane lei (aproape 3,7 milioane euro). Produsele lor din domeniile conectorilor industriali şi electromobilităţii sunt utilizate în peste 90 de ţări din întreaga lume, printre care Italia, Franţa, India, Anglia şi China.

Comentarii