(FOTO): Concurs pentru elevii pasionaţi de teatru. Premii pentru echipele ieşene

luni, 10 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 (FOTO): Concurs pentru elevii pasionaţi de teatru. Premii pentru echipele ieşene

Trupa de teatru Kangai de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi a obţinut Marele Premiu la Festivalul-concurs Interjudeţean de Teatru Şcolar „Sub Reflector”. Concursul este organizat de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Iaşi şi este parte a proiectului educaţional „Bulgăre de humă”, ediţia a XI-a. Au participat 261 de elevi pasionaţi de teatru, coordonaţi de peste 30 de cadre didactice sau actori. 10 trofee au fost oferit, alături de Premiul Radio Iaşi şi Premii Speciale ale Juriului, al cărui preşedinte a fost regizorul şi actorul Andrei Ciobanu de la Ateneul Naţional Iaşi.

La etapa judeţeană, după preselecţie, au urcat pe scenă 23 de trupe de teatru din şcoli şi Palate ale Copiilor din judeţele Iaşi, Botoşani şi Prahova. Festivalul s-a desfăşurat pe două secţiuni: 6-10 ani şi 11-14 ani.

Marele Premiu al festivalului a fost acordat Trupei Kangai de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, pentru spectacolul „Extraterestrul care îşi dorea cadou o pijama”, de Matei Vişniec, în regia prof. Moraru Iuliana, coordonat de prof. Hodorogea Caliopia.

Trofeele Cel mai bun spectacol pentru secţiunea 6-10 ani, respectiv Cel mai bun spectacol pentru secţiunea 11-14 ani au ajuns la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Iaşi, pentru spectacolele „Pentru Unire” şi „Pace”, adaptare după textele lui Ion Creangă şi Grigore Vieru, respectiv „Neguţătorul de ochelari”, adaptare după Tudor Arghezi.

Partenerii festivalului au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Cercul Militar Iaşi şi Asociaţia de părinţi „Urmaşii lui Ion Creangă”. 

Comentarii