FOTO-Cum arată noile modele Dacia Logan şi Dacia Sandero

marți, 29 septembrie 2020, 09:27
2 MIN
 FOTO-Cum arată noile modele Dacia Logan şi Dacia Sandero

Dacia se află într-un an greu, dar şi memorabil, fiindcă vânzările europene au scăzut cu 40%, dar compania a anunţat şi că va lansa un model electric. Acum, Dacia lansează oficial şi noile generaţii ale modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway, iar momentul este unul special. Maşinile utilizează o platformă tehnică mai modernă din grupul Renault, dispar din gamă motorizările diesel la aceste modele, designul este ameliorat şi Dacia speră să atragă şi clienţi mai tineri. Maşinile vor ajunge în showroom-uri cel târziu în noiembrie.

Dacia trece printr-una dintre cele mai mari perioade de modernizare din istoria mărcii. Compania va prezenta în câteva luni prima sa maşină electrică, iar acum a prezentat noile generaţii Logan şi Sandero care arată mai modern şi sunt pe o nouă platformă, CFM-B, cea folosită de modelele Clio şi Captur de la Renault.

Anul trecut a fost cel mai bun pentru Dacia, cu vânzări record de 736.000 de unităţi în lume, dintre care 581.000 în Europa. 2020 nu putea fi mai diferit, fiindcă la opt luni vânzările au scăzut cu 40% în UE, iar cota de piaţă a mărcii s-a diminuat şi ea, de la 4,3%, la 3,8%. Scăderea mărcii a fost peste media totală a pieţei care s-a situat la -32%. Va fi primul an de scădere după şapte ani consecutivi de creştere. În 2004, când se lansa Logan, Dacia vindea sub 70.000 de maşini, în 2008, anul lansării Sandero, vânzările depăşeau 100.000 în Europa, iar pragul de 250.000 era depăşit în 2020, anul lansării Duster.

Anul acesta vânzările europene vor ajunge în cel mai bun caz probabil undeva pe la 450.000 de maşini. Vestea bună pentru Dacia este că noul CEO Renault, Luca de Meo, este foarte interesat de marca Dacia, vede un potenţial uriaş de dezvoltare şi îi dă în cadrul grupului o autonomie cum nu a avut niciodată.De Meo vrea ca Dacia să aibă o imagine mai cool, dar nu vrea să se depărteze de filozofia mărcii.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii