FOTO: Surpriză de proporţii la RAR Iaşi: Ford model T din 1914, adus pentru verificare şi omologare

joi, 13 aprilie 2023, 08:18
2 MIN
 FOTO: Surpriză de proporţii la RAR Iaşi: Ford model T din 1914, adus pentru verificare şi omologare

Un model Ford T fabricat în anul 1914 a fost prezentat astăzi la sediul Registrului Auto Român Iaşi pentru a fi verificat în vederea înmatriculării lui, se arată pe pagina de Facebook-Radar Iaşi.

“Daca vă întrebaţi cum ar fi să conduceţi această maşină, trebuie sa ştiţi că este necesar un instructaj temeinic înainte: pedala din stânga este schimbător de viteze, cea din mijloc este pentru mersul inapoi, cea din dreapta este frâna de serviciu, iar acceleraţia este o manetă în dreapta volanului. Farurile funcţionează cu acetilenă (există un generator de acetilenă), iar felinarele (poziţiile faţă-spate) sunt alimentate cu gaz lampant”, potrivit aceleaşi surse.

Modelul este dotat cu un motor de de 2.900 cmc, 4 cilindri, 20 CP, răcire cu apă, viteză de până la 64 km/h.

Model T a revoluţionat domeniul auto şi producţia în masă

Ford Model T este un automobil istoric produs de compania americană Ford între 1908 şi 1927. Acesta a fost primul automobil produs în masă şi la un preţ accesibil pentru consumatorii din America de Nord şi din alte regiuni ale lumii.

Model T a revoluţionat industria auto prin introducerea unor noi tehnologii, cum ar fi utilizarea unui motor cu patru cilindri, carburatorul, sistemul de aprindere electrică şi sistemul de răcire cu apă. De asemenea, Ford Model T a introdus conceptul de linie de asamblare mobilă, care a făcut producţia mai eficientă şi a redus costurile de producţie. Acesta a devenit un simbol al epocii sale şi a jucat un rol important în popularizarea automobilului în rândul populaţiei generale.

SURSA FOTO: Radar Iasi (Facebook)

Comentarii