Franţa a învins la limită Belgia şi este pentru a treia oară în finala Cupei Mondiale

marți, 10 iulie 2018, 22:10
1 MIN
 Franţa a învins la limită Belgia şi este pentru a treia oară în finala Cupei Mondiale

Franţa s-a calificat pentrru a treia oară în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Sankt Petersburg, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Belgiei, în semifinalele competiţiei. Golul a fost marcat de Umititi '51. Umtiti a marcat cu capul după un corner executat de Griezmann.

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei. Marţi, au evoluat echipele: Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany (cap.), Vertonghen – Dembele (Mertens '60), Witsel, Fellaini (Carrasco '80), Chadli (Batshuayi '90+1) – De Bruyne, Lukaku, Hazard. Selecţioner: Roberto Martinez; Franţa: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso '86)- Giroud (Nzonzi '85). Selecţioner: Didier Deschamps.

Arbitru: Andres Cunha (Uruguay) Partida a fost urmărită din tribune de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Regela Filip al Begiei şi de Regina Mathilde. În finală, Franţa va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia – Croaţia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.00, la Moscova. Belgia va juca, sâmbătă, la Sankt Petersburg, finala mică, împotriva formaţiei care va pierde în a doua semfinală. Finala mare va avea loc duminică, la Moscova.

Comentarii