Germania oferă burse pentru doctoranzi şi cercetători

luni, 16 aprilie 2018, 10:12
1 MIN
 Germania oferă burse pentru doctoranzi şi cercetători

Doctoranzii, tinerii cercetători şi cadrele didactice ieşene pot obţine burse de până la 2.150 de euro de la Serviciul German de Schimb Academic (DAAD – Deutscher Akademischer Austausch Dienst). 

Astfel, DAAD oferă burse de cercetare pentru doctoranzi şi tinerii cercetători pe durata de 1-6 luni în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare lună de studiu, dar asigură şi asigurarea medicală şi acoperă cheltuielile de transport. De asemenea, DAAD asigură stagii de cercetare şi pentru cadrele didactice şi cercetătorii din România pe o perioadă de 1-3 luni, acestea fiind în valoare de 2.000 de euro lunar pentru asistenţi şi lectori şi de 2.150 de euro pentru profesori, în acelaşi interval de timp şi aceleaşi sume de bani putând fi obţinute de foştii bursieri DAAD.
 
Pentru aceleaşi burse se pot înscrie şi artiştii, şi arhitecţii, aceştia având şansa de a participa la stagii de lucru pentru cadrele didactice universitare, de asemenea pe durata a 1-3 luni. Bursele sunt, de asemenea, în funcţie de gradul didactic, asistenţii universitari şi lectorii având burse în valoare de 2.000 de euro, iar profesorii, de 2.150 de euro. Data limită de depunere este 1 mai pentru stagiile care încep între decembrie 2018 şi mai 2019. Stagiile de cercetare sunt în limba engleză, iar bursele DAAD sunt compatibile cu alte burse finanţate de sta-ul român. 
 
 

Comentarii