Haideți să reamenajăm bucătăria!

joi, 03 august 2023, 07:14
3 MIN
 Haideți să reamenajăm bucătăria!

Vara, spun specialiștii în amenajări interioare, este momentul cel mai potrivit să faci ”revoluție” în bucătărie. Pentru că, pe de parte, în această perioadă gătim mai puțin iar, pe de altă parte, putem depozita mai ușor piese de mobilier, chiar și pe un balcon deschis, fără teama intemperiilor.

Cert este că, în decursul istoriei bucătăria a evoluat modificându-se în funcție de schimbările alimentare și comportamentale ale omului. Bucătăria tradițională utilizată doar pentru prepararea și servirea meselor, a devenit un concept învechit. Tocmai de aceea, amenajarea bucatariei depinde foarte mult de rolul pe care aceasta o are pentru tine. Timpul petrecut în bucătărie poate fi o experiență mult mai plăcută, mai ales acum când sunt la modă open space-urile, iar bucătăria a preluat câteva din atribuțiile camerei de zi. Devenită spațiu de socializare în zilele noastre, bucătăria revendică acum și standarde de estetică, pe lângă cele ce țin de funcționalitate. Bucătăria este numită și „inima casei”, pentru că este una dintre cele mai speciale camere dintr-o locuință. Aici îți începi ziua, cu o cafea tare, și aici o închei, alături de familie și de o cină delicioasă.

Cu toții ne dorim o bucătărie confortabilă, funcțională, plăcută și ușor de întreținut, indiferent de stilul pentru care optăm: clasic, scandinav sau modern. În această idee, spațiul trebuie să fie cât mai practic și mai comod, iar bucătăria trebuie mobilată și echipată ținând cont de toate funcțiile pe care trebuie să le aibă.

Bucătăria trebuie să fie complet funcțională, să îți ofere destul spațiu pentru a te putea mișca în voie și să aibă un aer primitor, personalizat după gustul tău. Tocmai de aceea, în amenajarea bucătăriei trebuie să ții cont în primul rând de spațiul disponibil.

Bucătăria de la apartament. Într-un apartament, spațiul folosibil este destul de restrâns, datorită stilului de compartimentare și conceptului de construcție. Așa că, dacă îți dorești ca timpul petrecut în bucătărie să fie cât mai plăcut și util, asigură-te că ai toate condițiile necesare creării unor delicatese culinare.

Înainte de a începe să amenajezi bucătăria locuinței tale cu piese de mobilier și electrocasnice, fă o schiță care să te ajute să îți împarti spațiul utilizabil cât mai bine, pentru a avea cât mai mult loc de mișcare.

Bucătăria de la casă. Amenajarea unei bucătării pentru o casă la curte, de cele mai multe ori, necesită un timp mai mare pentru finalizarea proiectului, decât cea pentru un apartament la bloc. Dar, totodată, bucătăria de la casă îți oferă posibilitatea unui spațiu generos care îți permite depozitarea tuturor ustensilelor, fără să afecteze spațiul de lucru sau de mișcare în interiorul ei.

Cu siguranță dimensiunea este importantă, dar amenajarea unei bucătării deosebite ține mai mult de cât de bine o organizezi. Indiferent de mărime, o bucătărie poate să fie atât practică, dar și foarte cochetă.

 

Comentarii