Hopa: ruşinică! Banii ieşenilor, puşculiţa consilierilor pentru plata poliţelor?

miercuri, 02 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Hopa: ruşinică! Banii ieşenilor, puşculiţa consilierilor pentru plata poliţelor?

Tare am mai dat cu basca de pământ după ultima şedinţă a conţilierilor locali ieşeni, cea de luni, când am văzut cum a apărut o nouă şolticărie a celor pe care i-am trimis să aibă grijă de banii noştri, dar pe care pare că ei îi consideră puşculiţa lor. 

Într-o unanimitate cum nici pe vremea Împuşcatului nu era, s-a votat cot la cot penelişti, pemepişti, pesedişti şi, zic gurile rele, chiar şi userişti, pentru a-i da, cu mantă, peste 5.000 de euro cadou unui pesedist.

E vorba de şomerul Mihai Gavril, de al cărui proiect cu bani pentru miuţă am mai scris noi zilele trecute, genialul strateg al sportului local. „Patronul” care, după ce a luat ceva bănuţi şi de pe masa fotbaliatorilor din Copou, unde dă sfaturi, le învaţă pe handbaliatoare cum să ia bătăi sore cu moartea şi, în rest, pregăteşte şi o echipă de miuţă care are doar nume celebru.

Auzim că singurul pesedist care nu a girat măgăria arsenală a colegului ar fi fost tocmai şeful direct al lui Mihăiţă, un conţilier cu cruce, carele cică nu a intrat în şedinţă. Iar dacă ne aducem aminte că dom’ patron şomer s-a făcut roşul ca racul când a fost întrebat de alte artificii, făcute tot anul ăsta, când alţi bani ai ieşenilor s-au dus fără rost la un club de copii, magic, dar necunoscut, e clar că Mihăiţă ştie bine reţeta de preparare a sifoanelor alimentate din buzunarul nostru. Întrebarea nostră e, însă alta: oare cu ce l-a îmbrobodit pe Chirica? Nu că ar fi mare lucru să reuşeşti aşa ceva, dar totuşi…

PS: Ca să nu aibă aciditate de la sifoane, zice-se că „patronul” de miuţă pe banii noştri mănâncă, de regulă, pizza de la personajul de desene animate pe care un alt Mihăiţă celebru, Peni Hill, l-a făcut, fără nicio jenă, numărul 2 în fotbalul local. Care e legătura între banii publici, patronul-şomer şi ipochimenul care îi face pe suporteri să le crape obrazul de ruşine? Staţi pe fază, că mai adunăm date şi vă spunem zilele următoare!

Oamenii lui Tudorel ies la pensie

Citeam ieri prin presa mai informată din Bucureşti că ameninţarea cu umblatul la pensiile speciale prin lege i-ar fi determinat pe mai mulţi magistraţi de top plantaţi prin anumite structuri să grăbească plecarea la pensie, de teamă că ar putea fi ultimul tren. Iar odată cu acest tren cică ar rămâne fără cozi de topor taman personagiul care a plantat cel mai mult oameni ai sistemului, reftorul ieşean fost menistru al Justiţiei.

Cei trei unşi de el prin funcţii, unii foşti studenţi de-ai lui, şi care s-au pus pe lista de pensionari deşi abia au făcut 50 de ani, sunt Alina Florea – fost adjunct al Secţiei speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei (SIIJ), şi pe care ieşeanul o propusese ca înlocuitor al lui Kovesi; băcăuanul Felix Bănilă, fost procuror şef al DIICOT numit acolo de ieşean, precum şi ieşeanca Mihaela Hitruc, de la Inspecţia Judiciară. O fi mult, o fi puţin, o fi bine, o fi rău?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii