Ia lăsaţi Bahrain în pace!

sâmbătă, 17 iulie 2021, 01:43
2 MIN
 Ia lăsaţi Bahrain în pace!

 

Slovenul Matej Mohoric a dat o replică pe şosea acuzaţiilor contra echipei sale, câştigând etapa a XIX-a a Turului Franţei în admiraţia plutonului şi a colegilor de evadare

Rutierul sloven Matej Mohoric (Bahrain Victorious) a câştigat etapa a 19-a, antepenultima, a Turului Franţei, care a avut loc ieri între Mourenx şi Libourne, pe distanţa de 207 kilometri. Matej Mohoric a fost urmat de Christophe Laporte (Cofidis) şi Casper Pedersen (DSM)

După două zile de coşmar în Pirinei, majoritatea cicliştilor au considerat că merită probabil o zi de odihnă, înainte de contratimpul de astăzi, singurul care poate schimba într-o măsură configuraţia clasamentului general. Aşa că, înainte de jumătatea traseului, vreo 30 de rutieri au evadat, iar plutonul nu a făcut nimic pentru a anihila obrăznicia lor. Probabil, însă, că cei de la Bahrain Victorious s-au simţit lezaţi de acuzaţiile de dopaj care au ajuns şi în birourile procuraturii marseilleze iar Matej Mohoric a atacat furibund, cu 25 km înainte de finiş, aplaudat în gând de rutierii din evadare. Slovenul s-a distanţat constant, iar vreo zece băieţi din grupul fruntaş au încercat un atac de ochii lumii, ajungând la vreo 40 de secunde de Mohoric. Până la urmă, Matej a pus 58 de secunde înaintea celor doi clasaţi pe podium. Aşadar, Matej Mohoric a reuşit a doua sa victorie în această ediţie a Turului Franţei şi patra în general în marile tururi, el având câte un succes de etapă şi în Vuelta (2017), respectiv Giro (2018). Pe lângă cele trei succese ale lui Pogacar, cele ale lui Mohoric aduc Slovenia pe primul loc în materie de etape câştigate la această ediţie, trecând Regatul Unit pe locul II cu cele patru succese ale lui Mark Cavendish. Şi unde mai pui că mica naţiune slavă a rămas fără marele favorit, Primoz Roglic, care a abandonat după etapa a opta, fiind rănit serios în căzăturile din primele runde.

Astăzi, la Libourne are loc al doilea contratimp al ediţiei, singurul eveniment înaintea etapei festive de duminică. Liderul clasamentului general, slovenul Tadej Pogacar (UAE) este redutabil, dar nu are un interes prea mare să forţeze, din cauza avansului de aproape şase minute faţă de principalii săi adversari, Vingegaard şi Carapaz. Iar duminică, pozele, felicitările şi balul de pe „Champs Elysées”!

 

Comentarii