De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul, în topul turismului de afaceri. Capitolul la care surclasează alte oraşe

miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:35
1 MIN
 Iaşul, în topul turismului de afaceri. Capitolul la care surclasează alte oraşe

Turiștii care călătoresc în scopuri de business preferă în special hotelurile de 4 stele, localizate cât mai aproape de zona lor de interes. Durata medie a unei călătorii de afaceri este de 3 zile, iar tariful mediu pentru o noapte de cazare variază între 40 și 67 de euro, potrivit unei analize a companiei de turism GoTravel, specializată pe zona de turism corporate.

În 2019, cei mai mulți turiști de business au fost înregistrați în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Iași. Topul destinațiilor de business a inclus și două apariții surprinzătoare, și anume Ploiești și Mamaia. Principalul motiv al deplasărilor de afaceri îl reprezintă participarea la ședințe, conferințe, congrese sau training-uri.

Dintre turiști, 81% au fost români, restul de 19 procente fiind oameni de afaceri străini. În turismul de business, principalul criteriu de alegere a hotelului este localizarea acestuia, decizia fiind mult mai puțin influențată de existența unor facilități precum SPA, piscină sau săli de fitness. Aproximativ 70% din clienții de business aleg hotelurile de 4 stele deoarece acestea au săli de conferințe și găzduiesc evenimente de afaceri.

Într-un clasament al tarifelor medii pentru o noapte de cazare, Bucureștiul este urmat de Craiova și Cluj-Napoca, cu 54 euro/noapte, respectiv 52 euro/noapte. În schimb, dacă este luat în calcul cel mai bun raport calitate-preț, Timișoara și Iașul surclasează celelalte destinații de business, cu un tarif mediu de 50 euro/noapte la hotelurile de 4 stele.

Comentarii