În plină campanie PNL de reducere a posturilor

Iaşul va avea şi al doilea subprefect după 15 ani. Cine e în cărți

sâmbătă, 01 februarie 2020, 02:56
1 MIN
 Iaşul va avea şi al doilea subprefect după 15 ani. Cine e în cărți

Funcţia a fost desfiinţată încă de acum 15 ani. Cel mai probabil, acesta va fi un om de la ALDE: omul de bază al lui Vosganian. Numirea va avea loc pe fondul plecărilor din filiala ieşeană a Alianţei.

Deşi a redus aparatul guvernamental, ca să împace formaţiunile care au susţinut PNL Guvernul Orban a bugetat a doua funcţie de subprefect. Desfiinţată practic de 15 ani, odată cu plecarea lui Tudor Leonte, funcţia de subprefect 2 reapare probabil pentru ALDE.

Informaţii neconfirmate îl indică pe şeful de cabinet al deputatului Varujan Vosganian, Andrei Coman, ca viitorul ocupant al funcţiei. Guvernul de la Bucureşti a făcut în şedinţa de marţi mai multe numiri de acest fel. Judeţe precum Suceava, Bacău, Vaslui, Galaţi, Prahova, Constanţa, Timiş au deja doi subprefecţi.

Pe de altă parte, de la filiala ieşeană a ALDE s-au anunţat mai multe plecări. „Probabil se duc la Partidul Verde, al lui Florin Călinescu, actorul“, a admis Varujan Vosganian. El ne-a declarat că filiala rămâne unită.

Victor Chirilă, vicepreşedintele CJ din partea ALDE, ne-a confirmat la rândul lui că nu are de gând să părăsească formaţiunea.

Printre demisionari se numără cei doi vicepreşedinţi nou-numiţi după plecarea celorlalţi doi care au decis să plece anul trecut. Este vorba de Ionel Popa şi de Petru Hristodor, cărora li s-au alăturat patru membri ai Biroului Politic, urmaţi de alţi câţiva membri.

Comentarii