Ieşenii puşi în carantină au ocupat deja o treime din spaţiile de cazare

vineri, 13 martie 2020, 02:59
2 MIN
 Ieşenii puşi în carantină au ocupat deja o treime din spaţiile de cazare

Primarii din judeţ au primit temă să identifice până astăzi spaţii suplimentare.

Bilanţul zilei de ieri a fost unul puţin îmbucurător. Pe de o parte, autorităţile au reuşit să gestioneze situaţia primilor ieşeni reveniţi din zone puternic contaminate. Este vorba mai ales despre cei care au prins deschisă graniţa cu Ungaria şi, după îndeplinirea formalităţilor, au venit în convoi, escortaţi de poliţie şi jandarmerie. Astfel, dacă miercuri nu era nicio persoană în carantină în locurile special stabilite, ieri-seară, numărul celor intraţi pentru 14 zile în acest regim a ajuns la 43, ne-a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Autorităţile au pregătit iniţial 144 de locuri, dar astăzi este termenul până la care fiecare primar din judeţ trebuie să identifice alte asemenea locuri. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a explicat că, acolo unde vor fi costuri pentru aceste spaţii, ele vor fi decontate de Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică. Cât priveşte alimentaţia celor 43, ea a fost asigurată ieri cu sprijinul Primăriei Iaşi şi a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Totodată, prefectul Iaşului ne-a spus că nu este nicio creştere a numărului de români care intră zilele acestea în ţară şi că el însuşi a vorbit cu câţiva dintre cei plasaţi în carantină. „Erau călătorii planificate de mai mult timp, unii ca să-şi preschimbe acte, alţii pentru examen de conducere auto ş.a.m.d.“, ne-a declarat Marian Grigoraş, subliniind că nu este posibil sub nicio formă ca persoanele respective să părăsească imobilele unde au fost plasate.

Comentarii