Ieșenii sunt așteptați la cea de-a doua premieră a anului la Teatrul Național

miercuri, 24 octombrie 2018, 09:15
1 MIN

Mai sunt câteva zile până la premiera spectacolului "Ana de hârtie". Este cea de-a doua premieră a anului de la Teatrul Național "Vasile Alecsandri".

Piesa se va juca în zilele de 28 și 29 octombrie, de la ora 19:30, la Uzina cu Teatru.

Din distribuție face parte și Ada Lupu, cea care a primit premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar“. Ada Lupu a mai primit în 2008 Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar la Festivalul „Ideo Ideis“ din Alexandria, iar în 2009 a luat Premiul special al juriului la Festivalul Am­fiteatru din Botoşani, obţinând şi în 2014 Marele Premiu „Ştefan Iordache“, Premiul publicului pentru cea mai bună actriţă şi Premiul Vox Maris la Gala Tânărului Actor Hop.

Din distribuție mai fac parte Diana Chirilă, Oana Sandu, Dumitru Năstrușnicu, Dumitru Georgescu. Spectacolul este regizat de Crista Bilciu.

"Ana de hârtie" este unul dintre cele cinci texte finaliste ale concursului de dramaturgie organizat de Teatrul Național din Timișoara în cadrul Festivalului Dramaturgiei Românesti din 2017. S-a născut în cadrul unui workshop cu actorii timișoreni, dar a fost rescris special pentru Teatrul Național din Iași.

Comentarii