Importantă conferință despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor, la Iași

marți, 12 noiembrie 2019, 13:48
2 MIN
 Importantă conferință despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor, la Iași

Ieșenii sunt invitați la o conferință – dezbatere despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor pe 15 noiembrie în Sala Vivaldi de la Palas Congress Hall, de la ora 11:00.

SHARE Architects începe, la Iași, seria conferințelor ce se vor desfășura în 2020 în 15 orașe europene. Cinci arhitecți cu puternică personalitate arhitecturală vor prezenta exemple de arhitectură, concepte și experiențe personale și vor contribui cu viziunea proprie la subiectele supuse dezbaterii: Care este rolul arhitectului și arhitecturii în evoluția orașelor? Care e cel mai mare pericol pentru viitorul arhitecturii? Există suficient angajament, cunoștințele și puterea de a transforma orașele pentru un viitor sustenabil?

Conferința este deschisă publicului larg, participarea este gratuită în baza înregistrării prealabile.

Participanți:

Sanjay PURI – Fondator, Sanjay Puri Architects – INDIA

Speaker și membru în juriile a numeroase concursuri de arhitectură, inclusiv The Leading European Architects Forum, The World Architecture Festival & The Perspective PLAN și evenimente de arhitectură la Londra, Amsterdam, Bologna, Milano, Veneția, Barcelona, Singapore, Berlin și Belgrade.

Kerem YAZGAN – Fondator Yazgan Design Architecture – Turcia

In ultimii 16 ani, Yazgan Design Architecture a fost publicat de presa de specialitate din 19 țări și a fost premiat cu  89 de premii naționale și internaționale pentru design. A proiectat peste  8.000.000 metri pătrați pentru proiecte localizate în Turcia și în multe alte țări.

Pepe GASCON – Principal and lead architect , Pepe Gascón Arquitectura, Spania

Birou spaniol creativ și inovativ, cu focus pe arhitectura și designul de interior, spații publice și peisagistică, premiat cu: Europe 40 under 40 Award, The International Architecture Award, The International Design Award, finalist la  LEAF Awards și FAD Awards.

Vlad Țenu – lead architect, AHMM, Marea Britanie

Vlad Țenu este arhitect român stabilit la Londra. A studiat arhitectura în Iasi, Lisabona și Londra la Bartlett UCL. De la proiectarea arhitecturală la instalații de artă și de la cercetarea în proiectare la predare, activitatea trans-disciplinară a lui Vlad implică o cercetare explorativă continuă.O parte din experimentele sale de cercetare inspirate din natură sunt materializate în sisteme modulare, instalații de artă și mai recent, haine sculpturale.

Matei Bogoescu – Partener senior, 4B-arhitectura, România

Matei BOGOESCU deține un master în arte (specializarea arhitectură) de la Accademia di Architettura Mendrisio (Elveția) și un master post-universitar în științe (specializarea Urbanism) de la Universitatea Tehnică din Delft (Olanda). Este partener senior în cadrul firmei 4B – arhitectura și membru fondator al asociației BAZA – deschidem orașul. Portofoliul său cuprinde o amplă varietate de lucrări, de la scara obiectului la cea a orașului, de la scenografie la planuri urbanistice complexe.

Comentarii