În trei zile de înscrieri, la Politehnică s-au ocupat jumătate din locurile bugetate

joi, 15 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 În trei zile de înscrieri, la Politehnică s-au ocupat jumătate din locurile bugetate

Aproximativ 1.200 de candidaţi unici şi-au depus deja dosarele la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi în doar primele trei zile de admitere, ocupându-şi astfel, „pe hârtie”, jumătate din numărul total de locuri bugetate la licenţă şi o treime din numărul total de locuri. Politehnica ieşeană are în acest an disponibile 3.650 de locuri la licenţă, dintre care 2.400 la buget şi 311 pentru românii de pretutindeni. 

Doar în cursul zilei de ieri, 14 iulie, au fost depuse mai multe dosare decât în primele două zile de admitere. Practic, ieri şi-au depus dosarele de admitere, până în cea de-a doua parte a zilei, aproximativ 600 de candidaţi, majoritatea optând pentru facultăţi precum Automatică şi Calculatoare (aproximativ 130 de candidaţi doar ieri), Construcţii (90 de dosare doar ieri), Arhitectură (50 de dosare în cursul zilei de ieri), Inginerie Electrică (peste 60 de dosare doar ieri) sau Mecanică (70 de candidaţi ieri).

În ceea ce priveşte topul celor mai vânate facultăţi până în prezent, cele mai multe dosare au fost depuse la Automatică şi Calculatoare (230 dosare), Construcţii şi Instalaţii (aproximativ 180 dosare), Inginerie Electrică (140 dosare), Mecanică (140 dosare), Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (120 dosare) sau Arhitectură (100 dosare). Până în prezent, facultatea cu cele mai puţine dosare este cea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (puţin peste 30 de dosare), Inginerie Chimică (44 dosare) sau Construcţii de Maşini (puţin peste 60 de dosare).

La studiile de masterat, în toate cele trei zile de admitere, au fost depuse peste 30 de dosare la buget şi 2 la taxă, mai bine de jumătate dintre acestea doar ieri.

Comentarii