Încă un colac de salvare în coada unei cârtiţe politice, cu dedicaţie pentru Peni Hill

miercuri, 11 decembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Încă un colac de salvare în coada unei cârtiţe politice, cu dedicaţie pentru Peni Hill

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori mai tomnateci, de anii ’90 şi de panarama politică locală de atunci provocată şi creată în jurul conţilierului municipal independent nea Mitică Ungureanu, fost boxer, care şi-a făcut Partidul Sportivilor şi Susţinătorilor (PSS)? 

Ei bine, nu disperaţi pe motiv că acele vremuri au trecut şi nu se mai întorc, căci semne bune anul are, acuma înainte de Sărbători! Auzim că ieri, la o frumoasă şi selectă dezbatere publică despre una din cele mai mari investiţii făcute vreodată la Iaşi, scafandrul lui Nichita, ăla care era pus pe vremuri de şef să verifice scârţâitul paturilor de la pensiunile pe la care trecea amanta, şi care acuma este moştenit de edilul şef Peni Hill, a anunţat că îşi face partid, dragi electori şi simpatice electoriţe.

„Un partid meritocratic“, a anunţat pompos acest futbolior absolvent de profesională, căruia nu i-a dat încă un nume, zice el. Acuma, stând strâmb şi gândind drept, este clar că musai să ne gândim şi la varianta că panarama asta de saltelist e pus de Peni să facă un colac de salvare pentru premare, care vede că negocierile cu partide mai mari nu prea duc nicăieri, că cei care-s cât de cât mai onorabili fug de el şi de viloanţele lui ca de ciumaţi.

Dacă mai punem acuma şi partidul ăla Pro Iaşi, făcut prin vară de fiica sfătuitorului Chiron de la premărie tot pentru edil, iaca, dragilor, spuneaţi că Peni Hill nu va avea la localele de la anul de unde alege! Păi, iote: are balta peşte… Cam chisoagă, e drept. Dar, la câte dezlegări sunt postul ăsta, ce peşte nu se vinde?

PS: Apropo de planurile premarelui privind cooptarea unui partid ca vehicul electoral pentru alegerile locale de anul viitor, cică, în uichendul care s-a încheiat, acesta ar fi avut o întâlnire, care s-ar fi dorit clarificatoare, cu fostul comisar evropenesc Corina Creţu, care a fost în Iaşi prin-tre altele tocmai şi pentru a se întâlni cu premarele. Nu ştim ce s-a discutat, căci nu ştie cam nimeni din târg, dar, zice-se, după acea întâlnire amândoi preopinenţii ar fi ieşit din încăpere tare pleoştiţi. Hm: e de bine sau de rău?

Oare amanta ce zice?

Tot din categoria „De unde nu-i…“, una scurtă la final şi despre omul famigliei Castanciu pus la derecţiunea şuşălelor naţionale de la Iaşi. Cică noul menistru al Transporturilor a pus deja ochii pe afacerea cu sediul la chirie umflată de 10 ori de la Iaşi, pe care am scos-o noi la lumină prin primăvară, şi că adună deja documente pentru a le înainta unde trebuie. Hmmm: oare amanta ce zice?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii