Încep să se facă liste cu cei care vor să participe la vizita Papei

miercuri, 30 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Încep să se facă liste cu cei care vor să participe la vizita Papei

Episcopia Româno-Catolică din Iaşi progresează în organizarea la nivelul Diecezei de Iaşi a vizitei lui Papa Francisc, ce va fi în oraş pe 1 iunie 2019. În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire la catedrala romano-catolică, la care au fost prezenţi 50 de preoţi din dieceză, Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi Preasfinţitul Aurel Percă.

Cei 50 de preoţi au transmis un interes foarte mare pentru acest eveniment, cum era de aşteptat, din comunităţile lor, şi vor începe să întocmească liste cu cei interesaţi să participe, proces care trebuie să se încheie până cel târziu la finalul lunii februarie. „În lunile care au mai rămas, pregătirea trebuie să constea nu doar în asigurarea aparatului logistic şi a instrumentarului necesar pentru timpul propriu-zis alocat vizitei, cât mai ales în familiarizarea cu gândirea pastorală şi teologică a papei Francisc.

Pregătirea spirituală a acestui moment de manifestare a credinţei în prezenţa urmaşului Sfântului Petru înseamnă rugăciuni la nivel de parohie, întâlniri catehetice, predici inspirate din documentele şi enciclicele papei Francisc“, au precizat reprezentanţii episcopiei. S-a luat în calcul şi prezenţa creştinilor catolici din alte ţări care ar dori să vină la acest eveniment, concluzionându-se că se va găsi o metodă de a distribui acele bilete gratuite pentru a participa la evenimentul din Piaţa Palatului Culturii şi către aceştia. În mod concret, s-a făcut o distribuţie a responsabilităţilor şi există un preot care se va ocupa strict de aceste cereri din străinătate, fiind şi responsabili pe sectoarele voluntari, copii, tineri, familii, tehnic, bolnavi şi persoane în vârstă etc.

Reprezentanţii episcopiei au precizat că aceste bilete şi invitaţii se vor oferi doar pentru o zonă de urmează să fie delimitată împreună cu autorităţile din jurul altarului sau a locului de unde va vorbi Papa Francisc, în restul pieţei accesul fiind liber. Interesul mare a fost apreciat şi de Preasfinţitul Petru Gherghel, de pe a cărei pagină de Facebook a fost postat un mesaj de mulţumire. „Am primit multe mesaje în aceste zile, mesaje prin care v-aţi manifestat entuziasmul şi speranţa întâlnirii cu Sfântul Părinte. Vă mulţumesc pentru toate aceste mesaje şi semne de afecţiune faţă de urmaşul Sfântului Petru şi vă îndemn să-l lăudăm pe Dumnezeu atunci când papa va fi în mijlocul nostru“, a spus PS Gherghel.

Comentarii