Individul care şi-a ucis mama și a anunțat crima la TV rămâne internat la Grajduri

marți, 27 aprilie 2021, 01:55
2 MIN
 Individul care şi-a ucis mama și a anunțat crima la TV rămâne internat la Grajduri

Ieşeanul care şi-a ucis mama chiar de ziua ei va rămâne internat până când se va considera că nu mai reprezintă un pericol. 

Magistraţii Tribunalului au luat ieri decizia internării medicale provizorii a lui Daniel Amarandei "până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol". Decizia poate fi contestată de Amarandei în termen de cinci zile. Dacă ea va rămâne însă definitivă, Amarandei va fi transferat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, unitate specializată în spitalizarea continuă a infractorilor bolnavi psihic sau consumatori cronici de droguri. Internarea la Pădureni-Grajduri se face pe termen nedefinitiv, deţinutul având posibilitatea de a solicita reconsiderarea deciziei o dată la şase luni. Una dintre cele mai vechi paciente de la Pădureni-Grajduri este Luminiţa Solcan, care l-a ucis acum 15 ani pe un prelat catolic francez. Aceasta este internată de peste 10 ani, durată comparabilă cu lungimea unei pedepse pentru omor.

Citește și: (FOTO-VIDEO) Crimă odioasă în Iaşi, anunţată la Naşul TV. Un bărbat i-a tăiat gâtul mamei sale

La începutul acestei luni, Amarandei şi-a ucis mama, tăindu-i gâtul cu un cuţit. Crima a avut loc probabil pe fondul unei depresii de care bărbatul suferea după divorţul de soţia sa. După crimă, Amarandei s-a autodenunţat la un post de televiziune. Bărbatul era cunoscut cu afecţiuni psihice, fiind internat în mai multe rânduri, inclusiv la Pădureni. La începutul anului trecut, fusese pus în libertate, Amarandei obligându-se să urmeze tratamentul medical prescris.

Comentarii