Înfrângeri cu nervi şi lacrimi

joi, 25 aprilie 2019, 01:43
5 MIN
 Înfrângeri cu nervi şi lacrimi

 

Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu au fost învinse în trei seturi în turneul de la Istanbul: una s-a repezit la arbitru, cealaltă a izbucnit în lacrimi Evoluţie interesantă a Alexandrei Cadanţu în China

 

* Ana Bogdan a fost a treia jucătoare română care a trecut de primul tur al turneului de tenis de la Istanbul, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Ana a beneficiat, însă. de abandonul sportivei belgiene Kirsten Flipkens (59 WTA) în primul tur, după 43 de minute de joc, la scorul de 6-1, 1-0 pentru româncă. În runda următoare,Ana Bogdan o va întâlni pe jucătoarea croată Petra Martic, numărul 40 mondial, care a scos-o în primul tur pe slovena Tamara Zidansek. Turul următor nu a fost aşa de norocos pentru românce. Sorana Cîrstea (97 WTA) nu şi-a putut controla nervii în duelul cu Barbora Strycova, aflată cu 50 de poziţii mai sus în clasamentul mondial. Jucătoarea din Târgovişte a fost dominată în primul set, când şi-a pierdut serviciul de trei ori. Cîrstea a fost surprinsă de cameramani în timp ce consulta notiţele dintr-un carneţel la scorul de 2-5. Sorana a reuşit să răstoarne balanţa partidei în setul secund, câştigând primele patru game-uri pe serviciul fostului număr trei mondial din proba de dublu. Singurul game câştigat de reprezentanta Cehiei a fost un break, Cîrstea luând alte două game-uri consecutiv pentru a împinge partida în decisiv.  Lucrurile păreau a curge mai departe în favoarea româncei, după ce a aceasta a valorificat a treia minge de break avută în startul setului trei, pentru a prelua conducerea, 1-0. Lucrurile au degenerat însă la o decizie a arbitrului central: Sorana Cîrstea a luat cu asalt fileul, l-a luat la rost pe central, ţipându-i: “eşti nebun? eşti orb?”. Barbora Strycova şi-a trecut imediat în cont rebreak-ul, iar în game-ul cu numărul opt, la 4-3, a reuşit break-ul victoriei, la 15. Strycova s-a calificat în sferturi, cu 6-2, 1-6, 6-3. Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a pierdut cam în aceeaşi manieră în faţa jucătoarei ruse Margarita Gasparian (72 WTA). Mihaela a câştigat primul set cu 6-1, dar le-a cedat pe celelalte două, cu 4-6 şi 5-7, pierzând partida în două ore şi un minut. Astfel, după prim-favorita Carla Suarez, a pierdut la Istanbul şi cea de-a doua.

La sfârşitul partidei, Mihaela nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi decepţia înfrângerii s-a reflectat şi în evoluţia de la dublu: Mihaela, împreună cu Irina Bara, au fost învinse, scor 6-3, 4-6, 7-10, de către o pereche mai slab cotată, Cornelia Lister / Renata Voracova (Suedia / Cehia). Alte rezultate din turul II la simplu: Kristina Mladenovic (Franţa) – Daria Iastremska (Ucraina) 6-3, 6-4;  Marketa Vondrousova (Cehia) – Ajla Tomljanovic (Australia) 6-3, 6-3; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Anastasia Potapova (Rusia) 6-3, 1-0 ab; Lara Arruabarrena (Spania) – Rebeca Peterson (Suedia) 6-3, 6-2; Elena Rîbakina (Rusia) – Pauline Parmentier (Franţa) 6-0, 6-4.

* În turneul de categorie Premier de la Stuttgart, în lipsa Simonei Halep, retrasă după încleştarea de Fed Cup de la Rouen, am rămas cu dublu, probă în care specialista noastră. Raluca Olaru, alături de slovena Darija Jurak, a obţinut o victorie superbă în faţa perechii Nicole Melichar / Kveta Peschke (SUA / Cehia), favorită numărul 1, scor 5-7, 7-4,13-11. În sferturile de finală. Raluca şi Darija vor întâlni învingătoarele din partida Shuko Aoyama/Lidzia Marozava (Japonia/Belarus) – Anna Blinkova/Oksana Kalaşnikova (Rusia/Georgia). La simplu, este de notat retragerea altor două jucătoare din turneu, după Simona Halep: germana Angelique Kerber şi spaniola Garbiñe Muguruza. Rezultate: Belinda Bencic (Elveţia) – Mandy Minella (Luxemburg) 6-2, 6-4; Donna Vekic (Croaţia) – Giulia Gatto-Monticone (Italia) 6-1, 7-5; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Wang Qiang (China) 4-6, 6-3, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Vera Zvonareva (Rusia) 7-5, 6-4; Anett Konteveit (Estonia) – Caroline Garcia (Franţa) 6-4, 6-3.

*În turneul ATP  de 500 de punctede la Barcelona, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, au debutat cu o victorie, dispunând, scor 6-3, 7-6, de perechea spaniolă intrată cu wild-card, David Marrero/Fernando Verdasco. În manşa următoare, Tecău şi Rojer vor întâlni echipa favorită  nr. 2, Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia). Remarcăm în turneul de simplu o nouă înfrângere a puştiului teribil german, Alexander Zverev, căruia pare să nu-i mai iasă nimic în acest an. “Sascha”, locul 3 ATP, a fost învins cu 6-2, 5-7, 6-5 de chilianul chilianul Nicolas Jarry (81 ATP), prezent ca lucky loser pe tabloul principal. Jarry fusese eliminat în calificări de spaniolul Marcel Granollers (110 ATP) cu scorul de 7-6, 5-7, 4-6. Sud-americanul de 23 de ani a obţinut victoria carierei, după un meci care a durat două ore şi 33 de minute. Zverev are un început de 2019 destul de slab, pierzând cinci din ultimele şapte meciuri jucate. Peste două săptămâni, el trebuie să-şi apere titlul cucerit anul trecut la turneul de 1.000 de puncte de la Madrid. Rezultate din turul II: Felix Auger Aliassime (Canada) – Malek Jaziri (Tunisia) 6-3, 7-6; Daniil Medvedev (Rusia) – Albert Ramos (Spania) 6-3, 2-6, 6-1; Mackenzie McDonald (SUA) – Gilles Simon (Franţa) 6-3, 6-2; Roberto Carballes (Spania) –Nicola Kuhn (Spania) 6-7, 6-4, 6-2; David Ferrer (Spania) – Lucas Pouille (Franţa) 6-3, 6-1; Rafael Nadal (Spania) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-7, 6-4, 6-2; Guido Pella (Argentina) – Karen Hacianov (Rusia).

* Alexandra Cadanţu are o evoluţie interesantă la turneul challenger feminin de la An-ning (China). Jucătoarea română clasată pe locul 235 WTA a debutat cu o victorie în faţa favoritei nr. 5, Peng Shuai (120 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-3, iar ieri a dispus în turul II de japoneza Miharu Imanishi (299) cu 1-6, 6-1, 6-1. În sferturi, Alexandra o va întâlni pe favorita nr. 2, Zheng Saisai (49 WTA), care a trecut cu 6-2, 6-1 de Jana Cepelova (Slovacia, 241). Prima favorită a turneului este tot o chinezoaică., Zhang Shuai (42 WTA).

 

Comentarii