Întâi pălmaşii, apoi boiernaşii

vineri, 05 aprilie 2019, 01:43
3 MIN
 Întâi pălmaşii, apoi boiernaşii

Etapa a IV-a din play-off începe exact după terminarea meciurilor din play-out. CSU Craiova – CFR Cluj este meciul care poate da undă verde pentru titlu cu mult înainte de încheierea sezonului. Înghesuială mare în play-out

 

 

Etapa a patra din  faza finală a Ligii I are parte de o programare simpatică: meciurile din play-off încep să se dispute numai după terminarea etapei în play-out. Încă la început, meciurile din faza retrogradării erau programate vineri (1) şi sâmbătă (3), dar în final, meciul de la Botoşani a fost mutat pe duminică, oricum înaintea primei confruntări a etapei din play-off, care se întâmplă să fie derbiul rundei: CSU Craiova – CFR Cluj.  Ca să o luăm cronologic, trebuie să începem cu play-out-ul, acolo unde este bucluc mare: înfrângerile echipelor din Moldova pe teren propriu cu formaţiile din Mediaş, respectiv, Călăraşi, au bulversat grupa mică, iar Politehnica Iaşi şi FC Botoşani, care păreau a se afla într-o afla într-o vacanţă cu anticipaţie, încep şi ele să dârdâie serios în zona retrogradării. Echipa lui Flavius Stoican, susţine că va câştiga la Piteşti cu sibienii, se ştie că Iaşul se descurcă mai bine în deplasare, dar în sezonul regulat, FC Hermannstadt a câştigat ambele jocuri cu Poli. Cât despre FC Botoşani, dacă ar juca la fel ca şi în partida care i-a scos pe dinamovişti din play-off, ar putea spera la o surpriză la Mediaş. Însă cu vedete deja dezabuzate, cu gândul în alte zări, e greu de crezut. Teoretic, Dinamo n-are cum să se împleticească pe teren propriu cu Concordia (dar numai teoretic!), iar meciul zilei de triplă (vorba pronosportiştilor de altădată) este Dunărea – FC Voluntari. Va reuşi “chirurgul” Dan Alexa să mânuiască bisturiul în faţa revelaţiei play-out-ului? Altfel, victoria de la Botoşani  va semăna a frecţie la picior de lemn.

În play-off, derbiul Craiova – CFR are destule semne de întrebare. Oltenii ziseră că titlul nu este încă jucat după eşecul de pe Arena Naţională, dar dacă nu reuşesc nici măcar să bată CFR în Bănie, vor dovedi exact contrariul. Pe de altă parte, băieţii de pe Gruia s-au bătut cu pumnii în piepturile de aramă, clamând în cel mai pur stil danpetrescian că vor totul, campionat, cupă şi ce se mai poate. Numai că, în Cupă, au lăsat-o moale cu rezervele mizând pe Craiova. Dacă liderul scoate cele trei puncte de la Craiova, poate deschide şampania, chiar dacă mai are două meciuri cu FCSB. În rest, două meciuri de rutină: la FCSB acasă au bătut mulţi, dar Sepsi pare mulţumită cu prezenţa în play-off, cam ca Iaşul anul trecut. Iar Astra – Viitorul este un meci de vacanţă, mai ales că surpriza din Cupă a deschis noi posibilităţi de reprezentare în Cupele Europene.

Programul etapei a IV-a (5-8 aprilie)

Play off:  CSU Craiova – CFR Cluj (duminică, 20:30), Astra Giurgiu – FC Viitorul  (luni, 18:30), FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe (luni, 21:00). Clasament play-off: 1.CFR – 36 p (5-1); 2. FCSB – 31 p (6-4); 3. Craiova – 29 p (4-3); 4. Viitorul – 23 p  (2-2); 5. Astra – 21 p (0-4); 6. Sepsi – 20 p (1-4).

Play-out:  Dinamo – Concordia Chiajna (vineri, 21:00), Dunărea Călăraşi – FC Voluntari (sâmbătă, 14:30), FC Hermanstadt – Politehnica Iaşi (sâmbătă, 17:00), Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani (duminică, 17:30). Clasament play-out: 1. Mediaş – 25 p (6-2); 2.Dinamo – 22 p (5-2); 3. Voluntari – 20 p (6-2); 4. Iaşi – 20 p (3-5); 5.Botoşani – 19 p (2-4); 6.Hermannstadt – 17 p (2-6); 7. Călăraşi – 15 p (3-5); 8. Concordia – 11 p (3-4).

 

Comentarii