Invazie de mutanţi cu cap de buburuză şi de ciupercă pe litoralul românesc!

vineri, 19 iulie 2019, 07:47
2 MIN
 Invazie de mutanţi cu cap de buburuză şi de ciupercă pe litoralul românesc!

* Marţi am scris despre cum putem înlocui avantajos şi bine loţiunile solare scumpe cu produse la îndemâna oricărui cetăţean aflat la mare şi am prezentat compatrioţi care s-au descurcat admirabil. Cum inventivitatea românilor nu are limite, continuăm să oferim şi azi câteva mostre de geniu:

* Mai mulţi români ajunşi la mare, în staţiuni, au descoperit că şi-au uitat acasă căştile de baie care să le protejeze părul de acţiunea nefastă a chimicalelor din piscine etc. Câţiva dintre ei s-au grupat pe perechi şi au cumpărat pe din două mingi din cauciuc roşii cu buline negre, le-au tăiat, apoi fiecare şi-a luat câte o jumătate şi şi-a pus-o pe cap în loc de cască; martori oculari au sunat disperaţi la autorităţi, să anunţe că plaja a fost invadată de mutanţi, oameni cu cap de buburuză! Pe o altă plajă au fost văzuţi alţi mutanţi, oameni cu cap de ciupercă – cei care cumpăraseră mingi cu buline albe. Spre deosebire de ei, domnul Anghel Stafie s-a descurcat şi mai ieftin: a capturat o meduză şi a pus-o, în loc de cască, pe capul soacrei, adormită sub umbrelă.

* După câteva zile de stat la soare, Margareta Trestie s-a ars pe umeri şi pe nas; ea l-a trimis pe soţul Marcel la un magazin alimentar, să-i cumpere iaurt, mai bun decât multe produse pentru uns în caz de arsuri solare. Prima dată, Marcel a venit cu două sticle de chefir; doamna i le-a dat de cap şi l-a trimis îndărăt, să le schimbe. Marcel a revenit cu două sticle de sana; frecându-şi cele patru cucuie, s-a întors la magazin. A treia oară, tremurând de emoţie, a scos din sacoşă două sticle de ayran; având şase umflături pe cap el a plecat din nou spre magazin, să le schimbe. Le-a schimbat pe două sticle de bere, pe care le-a băut într-un părculeţ şi a fost mulţumit.

* Şi alţi compatrioţi ajunşi la mare au descoperit că, în graba plecării, şi-au uitat acasă accesorii importante; de exemplu, Aurel Cărbune nu şi-a pus în geamantan costumul de baie, dar a încercat să improvizeze ceva dintr-o faţă de pernă de la hotel. Acum el are nu costum de baie, ci o cămaşă cu mâneci lungi, legate la spate, după ce faţa de pernă, veche şi uzată, s-a dizolvat de tot în piscină, de la chimicale. Petronel Lebădă a descoperit la rândul său că a ajuns în staţiune fără trusa de scufundare, dar, nefiind prea scumpă, şi-a luat alta nouă, de la faţa locului – întocmai cum a procedat şi Nelu Pojghiţă, care s-a pomenit, la hotel, că şi-a uitat acasă soţia. Week-end frumos!

Comentarii