Irina Begu a pătruns în sferturi

joi, 18 iulie 2019, 01:43
4 MIN
 Irina Begu a pătruns în sferturi

 

Ea a învins-o la BRD Bucharest Open pe Kaja Juvan, croata care i-a făcut zile fripte în primul tur la Wimbledon Serenei Williams. Ana Bogdan a pierdut la mare luptă meciul cu principala favorită, Anastasija Sevastova

 

Irina Begu (112 WTA) este prima jucătoare română calificată în sferturile de finală ale BRD Bucharest Open. Ea a învins-o, ieri cu scorul de 6-4, 6-3, pe Kaja Juvan (111 WTA) din Slovenia, calificându-se în sferturile de finală ale BRD Bucharest Open. Irina Begu s-a impus după un meci care a durat o oră şi 34 de minute. Ea va evolua în manşa următoare cu învingătoarea dintre spaniola Lara Arruabarrena (165 WTA), şi germana Laura Siegemund (77 WTA). După ce a trecut în primul tur de Aleksandra Krunic (101 WTA), următoarea adversară a Irinei Begu a fost Kaja Juvan, o jucătoare de 18 ani, care a făcut un turneu bun la Wimbledon şi i-a luat chiar un set Serenei Williams, în meciul din turul doi, 6-2, 4-6, 3-6. Irina Begu va juca în sferturi cu jucătoarea germană Laura Siegemund (77 WTA), care a trecut cu scorul de 7-5, 6-4 de spaniola Lara Arruabarrena (165).

La finele zilei anterioare s-au înregistrat două înfrângeri la mare luptă a jucătoarelor noastre. Ana Bogdan (127 WTA) a avut ghinionul să joace în chiar primul tur cu prima favorită a turneului, jucătoarea letonă Anastasija Sevasatova (11 WTA). După un meci cu mult suspans, care a durat trei ore şi trei minute, Sevastova a câştigat cu 5-7, 7-6, 7-5 şi va întâlni astăzi în optimi o altă jucătoare română Patricia Ţig. Ambele jucătoare au servit bine în debutul partidei, scorul ajungând la 3-3 fără vreun break. Au urmat cinci game-uri în care niciuna dintre jucătoare nu şi-a mai păstrat serviciul, Ana reuşind să câştige de trei ori la retur şi să se impună cu 7-5. Sevastova a început mai bine actul secund, a făcut break, însă Bogdan a recuperat în game-ul următor şi setul a ajuns în tiebreak după ce Ana a salvat şapte mingi de break şi a ratat două la scorul de 5-5. Deşi a început mai bine şi a condus cu 4-2, Ana a pierdut următoarele cinci puncte şi confruntarea s-a prelungit. Setul decisiv a fost la fel de interesant, cu răsturnări de situaţie. Ana Bogdan a condus cu 2-0, Anastasija a trecut la conducere după patru game-uri câştigate consecutiv, românca a făcut rebreak în momentul în care letona a servit pentru câştigarea partidei la 5-4, însă şi-a pierdut d in nou serviciul, a ratat două mingi de 6-6 şi a fost învinsă cu 7-5. În turul al doilea, Anastasija Sevastova se va duela cu Patricia Maria Ţig, jucătoare venită din calificări, care a trecut în primul tur de Anna Bondar (Ungaria, 193 WTA), scor 6-2, 6-1. Tot marţi seară, Gabriela Ruse (178) a fost eliminată cu scorul de 3-6, 6-0, 2-6, după oră şi 58 de minute de joc de către jucătoarea cehă Barbora Krejicikova (132).

Ieri, trei cupluri româneşti s-au calificat în sferturile probei de dublu. Echipa Irina Bara/ Patricia Ţig a învins cu scorul de 6-2, 7-5, perechea Cristina Bucsa/Prarthana Thombare (Spania/India). În această fază, Irina şi Patricia vor întâlni cuplul favorit numărul 1, Irina Begu / Raluca Olaru, care a depăşit cu 6-4, 6-2, perechea Giorgia Marchetti/Laura Pigossi (Italia/Brazilia). Într-o dispută exclusiv românească, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au trecut cu scorul de 6-4, 6-3 de Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu. Jaqueline şi Gabi vor juca în sferturi cu echipa Lara Arruabarrena / Andreea Mitu (Spania / România). Cuplul româno-bulgar Ana Bogdan / Isabella Şinikova a fost învins cu scorul de 6-2, 6-7, 7-10 de perechea Aliona Bolsova / Tereza Mrdeza (Spania / Croaţia).

Astăzi, două jucătoare române vor încerca să o urmeze pe Irina Begu în sferturi: Jaqueline Cristian, contra jucătoarei din Kazahstan, Elena Rîbakina, iar Patricia Ţig va înfrunta prima favorită, Anastasija Sevastova. Tot astăzi, se dispută confruntarea românească amintită de la dublu.

* La Lausanne, Mihaela Buzărnescu joacă în turul secund contra jucătoarei franceze Fiona Ferro. Rezultate de astăzi: Han Xinyun (China) – Ludmila Samsonova (Rusia) 7-5, 6-4; Natalia Vihlianţeva (Rusia) – Daria Gavrilova (Australia) 6-3, 6-2; Bernarda Pera (SUA) – Caroline Garcia (Franţa) 6-2, 6-4; Alizé Cornet (Franţa) – Jasmine Paolini (Italia) 6-1, 6-1.

 

Comentarii