Iulia Motoc anunță că a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională

marți, 28 martie 2023, 20:59
1 MIN
 Iulia Motoc anunță că a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională

Iulia Motoc, actual judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunțat marți pe contul de Facebook că a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională.

”Onorată să anunț că am câștigat selectia pentru candidatura României la Curtea Penală Internațională. Sper sa reprezint cu onoare si succes România. Justiția penală internațională este in centrul lumiii contemporane a tragediei contingente a razboiului, acum atât de aproape de noi”, a scris Motoc pe Facebook.

G4Media a scris încă din 2 martie că selecția organizată de Ministerele Afacerilor Externe și al Justiției pentru un post de judecător la Curtea Penală Internațională (CPI) a fost câștigat de Iulia Motoc.

Ceilalți trei candidați au fost Aurora Ciucă (profesor universitar doctor hab. la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din București), Laura Maria Crăciunean-Tatu (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” din Sibiu) și Nicolae Ploeșteanu (conferențiar universitar doctor la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș). Ciucă și Crăciunean-Tatu ar fi fost desemnate rezerve pentru postul de la CPI, în timp ce Ploeșteanu a rămas în afara selecției.

Mai mult, pe g4media

Comentarii