Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului

Autorii, unul de 12 ani şi altul de 14 ani la momentul faptelor, au acţionat cu premeditare.

joi, 19 noiembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului

Un adolescent în vârstă acum de 16 ani a fost condamnat la trei ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori fiind găsit vinovat de tâlhărie. Florin N. este deja recidivist, el fiind găsit vinovat acum pentru o faptă pe care a comis-o în 2018, pe când avea 14 ani. Pe 21 noiembrie 2018, la orele după-amiezii, alături de un copil de 12 ani pe nume E.G., inculpatul a urmărit o femeie de 80 de ani care mergea singură pe stradă. Cei doi copii au vrut să profite de faptul că femeia este în vârstă pentru a-i fura bunurile.

Au intrat odată cu ea, mai întâi, într-o carmangerie, pentru a vedea dacă bătrâna are bani asupra sa. Ulterior, au urmărit-o pe octogenară până în scara blocului în care locuieşte.

"Când au rămas doar cu persoana vătămată, minorii i-au cerut câte un leu, pentru a o determina să deschidă geanta. Pentru a scăpa de ei, persoana vătămată le-a dat câte un leu, după care s-a îndreptat spre holul de pe etaj, care era folosit doar de ea şi vecinul său şi care era prevăzut cu uşă, asigurată cu cheie. După ce a descuiat uşa, inculpatul minor a venit spre ea, spunându-i că i-a dat o bancnotă fără valoare, a împins-o şi i-a smuls geanta din mână, după care a fugit", au precizat judecătorii. 30 de lei, legitimaţie CTP, cardul de sănătate şi o fotocopie a certificatului de deces al soţului au furat copii, care au fost identificaţi în baza camerelor de supraveghere.

Despre Florin N., judecătorii spun că “şi-a dezvoltat stilul de viaţă deviant prin asocierea la un anturaj negativ, pe fondul carenţelor educative regăsite atât în plan personal, cât şi familial". Sentinţa nu este definitivă. 

Comentarii