Judecătorii anulează autorizațiile pentru două blocuri, pe Șos. Națională și Tg. Cucu

vineri, 26 noiembrie 2021, 10:56
1 MIN
 Judecătorii anulează autorizațiile pentru două blocuri, pe Șos. Națională și Tg. Cucu

Judecătorii ieșeni au oprit punerea în practică a două proiecte imobiliare controversate, cu complicitatea Primăriei și a Consiliului Local Iași, scrie reporteris.ro. Au fost anulate autorizația de construire și certificatul de urbanism eliberate de municipalitate în vederea ridicării unui turn cu 11 nivele în zona Podu de Piatră, pe Șoseaua Națională nr. 180-182, la mică distanță de blocurile existente. De asemenea, magistrații au anulat Planul Urbanistic Zonal pentru un imobil din zona Târgu Cucu: un bloc mascat sub aparența unei locuințe individuale. Sunt doar două dintre proiectele girate de Primăria Iași și anulate de instanțe în ultima perioadă, toate fiind aprobate de oamenii primarului Mihai Chirica în mandatul trecut.

Clădire de peste 35 de metri

Prin decizia din 25 noiembrie a Tribunalului Iași, a fost anulată autorizația de construire numărul 361 din 5 mai 2020 și Certificatul de Urbanism nr. 2678 din 16 septembrie 2018. Dosarul a fost intentat în octombrie anul trecut de Prefectura Iași, în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Autorizația prevedea că imobilul, cu funcțiuni mixte birouri și spații de locuit, urma să aibă, printre altele, 71 de apartamente (7 cu o cameră, 42 cu 2 camere, 14 cu 3 camere), cu 110 locuri de parcare (71 în subteran, 39 la suprafață). Coeficientul de Utilizare a Terenului prevăzut era de 3,78, adică imobilul de pe terenul de 2.179 mp trebuia să aibă o suprafață construită de 8.242 mp, suprafața utilă fiind de aproape 7.000 mp. Regimul de înălțime era 2S+P+M1+M2+8E – circa 35,5 metri înălțime.

Actele inițiale au fost depuse de către Paul Avătăji (patronul Imperia Imobiliare), soția sa și Constantin Gavrilă, dar, la câteva zile după eliberare, autorizația a fost vândută, pentru 500.000 de euro, către SC Bauer Solution SRL, firmă patronată de omul de afaceri Denis Țugulschi. 

Mai mult, pe  reporteris.ro.

Comentarii