Kovesi, în Bulgaria: Suntem aici pentru voi și vom munci pentru a vă câștiga încrederea

vineri, 11 iunie 2021, 18:59
1 MIN
 Kovesi, în Bulgaria: Suntem aici pentru voi și vom munci pentru a vă câștiga încrederea

Parchetul European nu este o instituție externă, ci una care funcționează în serviciul cetățenilor UE, a declarat Laura Codruța Kovesi, vineri, la Sofia. Procurorul-șef european s-a aflat în ultimele două zile în Bulgaria, unde a efectuat prima sa vizită în străinătate de la startul activității EPPO.

„Am un mesaj simplu pentru bulgari. Parchetul European nu este o instituție externă, ci este o instituție în slujba cetățenilor. Suntem aici pentru voi și vom munci pentru a vă câștiga încrederea. Avem suficiente mecanisme bune pentru a controla și asigura independența procurorilor. Toată lumea este egală în fața legii și nu vom face deosebire între cei pe care îi cercetăm”, a declarat Laura Codruța Kovesi, conform mesajului postat vineri pe Facebook de reprezentanța Comisiei Europene în Bulgaria.

Vizita efectuată la Sofia de procurorul-șef european vine în contextul în care, până în prezent, autoritățile bulgare au selectat doar patru candidați pentru cele 10 posturi de procurori europeni la care are dreptul. Candidații pentru celelalte șase poziții au fost respinși de Colegiul EPPO în 7 aprilie fiindcă nu îndeplineau criteriile de eligibilitate.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii