La 4 dimineaţa, un hoţ încerca uşile caselor din Bucium. A fost fugărit pe stradă

marți, 13 octombrie 2020, 01:52
2 MIN
 La 4 dimineaţa, un hoţ încerca uşile caselor din Bucium. A fost fugărit pe stradă

A găsit una deschisă şi a furat 2.200 lei, 200 euro, o pereche de cercei cu cristale, o vestă şi o geantă tip borsetă. Proprietarul s-a trezit şi l-a fugărit pe stradă. Hoţul a fost prins cu ajutorul unei patrule de poliţie

Nu uitaţi, înainte să vă culcaţi, să închideţi cu cheia uşa de la intrare! Un hoţ cu tupeu care a intrat în casa unui ieşean din Bucium în timp ce acesta dormea a fost prins după ce poliţia l-a alergat până l-a obosit. Hoţul în vârstă de 31 de ani, recidivist şi condamnat în trecut tot pentru furturi din locuinţe, a intrat la ora 4 dimineaţa într-o casă din Bucium, după ce în prealabil a încercat uşa. Acesta sărise gardurile la mai multe proprietăţi din zonă şi încercase uşile, iar pe aceasta o găsise descuiată. În timp ce cotrobăia prin casă, proprietarul s-a trezit şi a mers în locul unde se auzea zgomotul. Surprins, hoţul a fugit, iar proprietarul a luat-o la fugă după el. În goană, acesta din urmă a observat un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi care staţiona în zonă, iar oamenii legii au pornit în urmărirea hoţului pe care l-au ajuns şi încolţit la intersecţia cu drumul spre Bârnova.

Hoţul apucase să fure 2.200 lei, 200 euro, o pereche de cercei cu cristale, o vestă şi o geantă tip borsetă. Poliţiştii din patrula care a prins hoţul sunt Roxana Zamfir de la Biroului Rutier Iaşi şi Gabi Popescu de la Poliţia Locală Iaşi. "Un echipaj mixt format dintr-un poliţist rutier şi poliţist local se afla în patrulare în zona Bucium când a depistat în flagrant un bărbat, care ar fi sustras dintr-un imobil bani şi bunuri. Astfel, la data de 11 octombrie, în jurul orei 4, poliţiştii au fost sesizaţi de către un cetăţean care urmărea un bărbat, pe care l-ar fi surprins în locuinţa în timp ce ar fi sustras bunuri şi bani. Proprietarul imobilului ar fi lăsat uşa casei închisă, dar neasigurată, aspect de care ar fi profitat bănuitul comiterii faptei. După ce au obţinut semnalmentele persoanei, au fost demarate căutările, iar la scurt timp persoana bănuită de comiterea furtului a fost depistată şi condusă la sediul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi pentru cercetări. Asupra sa au fost găsiţi 2.200 lei, 200 euro, o pereche de cercei cu cristale, o vestă şi o geantă tip borsetă, care au fost predate deţinătorului", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii