La Paris se scrie Iliada

joi, 10 iunie 2021, 01:43
3 MIN
 La Paris se scrie Iliada

 

Grecii Stefanos Tsitsipas şi Maria Sakkari s-au calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros. Tot în semifinale a ajuns şi Irina Begu, dar la dublu

*Tenisul din străvechea Elada trăieşte clipe minunate. Grecia are semifinalişti în ambele probe de simplu la Roland Garros. După ce marţi seara, Stefanos Tsitsipas (5 ATP) l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, vicelider mondial, ieri, Maria Sakkari a trecut de cea care, în urma furtunii care a măturat favoritele turneului WTA, a ajuns marea favorită la titlu şi singura reprezentantă a Top 10 în năbădăiosul campionat mondial al zgurii. Tsitsipas a câştigat cel mai aşteptat meci al sferturilor, fiindcă Medvedev era singurul care îl putea detrona -în anumite condiţii – pe Novak Djokovic din fruntea topului mondial. Şi totuşi, surprinzător – dar nu pentru toată lumea – Stefanos s-a impus în trei seturi, 6-3, 7-6, 7-5. Nu pentru toată lumea, fiindcă mulţi cunosc că rusul nu e prea prieten cu zgura pariziană, de-abia la această ediţie reuşind să treacă de primul tur.În timp ce grecul de 22 de ania mai fost semifinalist în ediţia din 2019.Tsitsipas va juca semifinala cu Alexander Zverev (Germania, 6ATP). Medvedev ar fi devenit lider mondial, dacă ar fi câştigat turneul iar Djokovic nu s-ar fi calificat în finală. Ceea ce, la modul în care se prezintă Rafael Nadal ar fi fost perfect posibil. Ieri, Rafa a pierdut primul set la acest turneu, dar l-a învins fără probleme pe argentinianul Diego Schwartzman, scor 6-3, 4-6, 6-0 şi va bifa a 14-a semifinală la Roland Garros, Ultimul sfert masculin, Novak Djokovic (1ATP) – Matteo Berrettini (9) s-a disputat aseară.

Înainte de a ajunge la Maria Sakkari, trebuie să consemnăm calificarea în semifinalele probei de dublu a Irinei Begu,alături de argentinianca Nadia Podoroska. Irina şi colega sa au învins în sferturile de finală echipa Petra Martic/Shelby Rogers (Croaţia/SUA), scor 6-3, 4-6, 6-2, în două ore şi 10 minute. Primul set a fost echilibrat până la 3-3, după care Begu şi Podoroska au reuşit trei game-uri consecutive şi au câştigat cu 6-3. În actul secund echilibrul a durat şi mai mult, dar Martic şi Rogers au înclinat balanţa. În decisiv, perechea croato-americană a început cu un joc câştigat pe serviciu, dar apoi Begu şi Podoroska au luat cinci game-uri la rând şi au încheiat cu 6-2. În penultimul act, Irina Begu şi Nadia Podoroska vor întâlni perechea Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek(SUA/Polonia), care a trecut în sferturi cu 6-3, 6-2 de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia).

Maria Sakkari (18 WTA) s-a dovedit superioară campioanei en-titre Iga Swiatek (9 WTA) pe care a depăşit-o cu 6-4, 6-4 în 95 de minute. Grecoaica de 20 de ani o va întâlni în penultimul act pe jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (33 WTA), care a trecut cu 7-6,6-2 în 110 minute de tânăra americană Cori Gauff (25). Mai sunt calificate în semifinale rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi slovena Tamara Zidansek.

 

 

Comentarii