Laborator ultramodern al Politehnicii dotat de o firmă privată

duminică, 13 octombrie 2019, 13:15
1 MIN
 Laborator ultramodern al Politehnicii dotat de o firmă privată

Un laborator ultramodern, destinat proiectării 3D, a fost inaugurat alaltăieri la Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor de la Universitatea Tehnică. Laboratorul a fost modernizat de către compania Gemini CAD Systems. La manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerilor facultăţii şi universităţii, dar şi din managementul companiei, un număr de 30 de studenţi având ocazia să intre pentru prima dată în contact cu softurile de proiectare 3D a căror licenţă a fost pusă la dispoziţie de Gemini CAD Systems. 

Laboratorul se află în clădirea TEX 2 a facultăţii şi a reprezentat o investiţie de 15.000 de euro doar la nivelul aparaturii cu care a fost dotat, computerele performante de pe care vor lucra studenţii, cât şi pentru amenajarea spaţiului. O sumă semnificativă de bani, în afara sumei de 15.000 de euro, a fost investită şi în licenţele programelor în care vor face design 3D studenţii.

Prezent la eveniment a fost rectorul Politehnicii, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, care a vorbit despre importanţa digitalizării şi a dezvoltării instituţionale, dar şi CEO-ul companiei Gemini CAD Systems Iaşi, Traian Luca, care a vorbit de relaţia foarte lungă a companiei şi instituţia. Reabilitarea şi dotarea laboratorului face parte dintr-un proiect al companiei, GAIN – Gemeni Academic Initiative, prin care se doreşte sprijinirea instituţiilor academice. 

Comentarii