Liberalii îi cer şefului CJ Iaşi să arate miliardul de euro

luni, 10 februarie 2020, 02:50
1 MIN
 Liberalii îi cer şefului CJ Iaşi să arate miliardul de euro

Cu o săptămână înaintea adoptării bugetului judeţului Iaşi pe anul în curs, liderul grupului liberal din CJ a făcut o radiografie succintă a sumelor propuse în proiect.

Cel mai mare buget (1,1 miliarde de lei venituri totale) are şi cel mai mare deficit, de 354 de milioane de lei, a remarcat Romeo Vatră.

El a explicat cum reuşeşte totuşi Consiliul Judeţean să încheie anul pe plus: „La începutul anului se propune o serie de investiţii, iar la sfârşit se bifează doar 25 la sută din ele – cum a fost anul trecut. Firesc, banii care nu au fost cheltuiţi pentru investiţii se transformă în excedent.“

Vatră a atras atenţia că, din actuala listă de investiţii propuse, lipsesc parcurile industriale (cu o excepţie de 75.000 de lei, destinată asocierii CJ cu Miroslava) şi drumurile judeţene (trasate mai ales prin comune cu primari PSD, atunci când se găsesc banii promişi prin credite de angajament).

Cheltuielile de funcţionare sunt mai mari decât cele de dezvoltare, în timp ce la Cluj raportul este invers, a făcut el comparaţie cu bugetul celui mai mare judeţ din Transilvania.

Practic, clujenii au alocat pentru dezvoltare 512 milioane de lei, dublu faţă de Iaşi (248 de milioane). „Cerem preşedintelui Maricel Popa să scoată miliardul de euro pe care a promis că îl aduce în Iaşi pentru a rezolva toate drumurile judeţene şi toate proiectele de investiţii din Iaşi“, a conchis vicele PNL Iaşi.

Comentarii