Licitaţie de 6 milioane de lei pentru echipamente care să fie folosite la predarea online

miercuri, 16 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Licitaţie de 6 milioane de lei pentru echipamente care să fie folosite la predarea online

Municipalitatea a lansat ieri o licitaţie pentru achiziţia de noi echipamente care să asigure, în viitor, posibilitatea ca şcoala să se desfăşoare la distanţă. În acest sens, Primăria a alocat 6,3 milioane lei (fără TVA) pentru cumpărarea de sisteme digitale ce vor fi utilizate în centre de educaţie online. Un astfel de sistem permite ca profesorul să se afle în clasă, la tablă, iar elevii să fie conectaţi la curs prin intermediul aplicaţiilor online.

În Iaşi există deja 40 de astfel de centre în 36 de unităţi de învăţământ, care au fost montate în ultimele luni în contextul pandemiei Covid-19. Potrivit Primăriei, centrele şi-au dovedit utilitatea: se adaptează la orice platformă de comunicare, există materii care nu pot fi predate decât la tablă şi există profesori care nu s-au adaptat noilor tehnologii şi preferă creta şi tabla.

„Obiectivul acestui caiet de sarcini este de a achiziţiona 1.250 de sisteme digitale pentru centrele de educaţie online”, se arată în caietul de sarcini. În principal, un sistem digital cuprinde o cameră video, un microfon independent, un monitor/televizor (minimum 55 inch) şi un difuzor (al echipamentului sau independent).

 

 

Comentarii