„Litoralul pentru toţi”: hotelurile aşteaptă turiştii cu porţile deschise, să iasă mirosul

duminică, 05 septembrie 2021, 08:43
3 MIN
 „Litoralul pentru toţi”: hotelurile aşteaptă turiştii cu porţile deschise, să iasă mirosul

Miercuri a început o nouă ediţie a vechiului program "Litoralul pentru toţi", menit a-i ajuta şi pe cei cu venituri mai mici să se enerveze şi să înjure din cauza condiţiilor de pe litoralul nostru. 

Scăderea (vorba vine) preţurilor este cauzată nu doar de scăderea temperaturilor, ci şi / mai ales de scăderea calităţii unor servicii; detalii despre litoralul devenit accesibil tuturor, în cele ce urmează!

 *         *         *

* De cum a bătut gongul programului "Litoralul pentru toţi", zeci de patroni de localuri şi chioşcuri au scos berile din frigidere şi le-au depozitat afară, în soare, motivând că "la cât plătesc noii turişti, nici nu merită bere rece"; în locul berilor au fost băgate în frigidere cafelele, ciorbele, micii şi alte produse care se servesc fierbinţi.

* Şi unii hotelieri nemulţumiţi au făcut mici modificări; astfel, în camere au fost aduse pernele cu gogoloaie şi saltelele desfundate, au fost chemaţi meseriaşi, să blocheze robinetele de apă caldă şi să le facă să picure pe cele de rece, iar de pe holuri au fost scoase cursele de şoareci, bucăţile de brânză din ele fiind introduse în meniu.

* Există şi manageri de piscine preocupaţi de siguranţa turiştilor veniţi prin "Litoralul pentru toţi"; ştiind că mulţi clienţi sunt mai în vârstă, ei au decis să golească bazinele, ca să nu se înece careva. Cu acest prilej au fost găsite zeci de sticle şi doze de bere uitate pe fund, la răcit, precum şi două slipuri bărbăteşti.

* Cunoscând faptul că, în general, turiştii care vin la mare în această perioadă nu se înghesuie la cumpărături, patronii unui mall s-au reprofilat şi au transformat clădirea într-un complex cu nume cam la fel: "Nămol"! Nămolul se vinde în fostele magazine de parfumuri.

 *         *         *

* Parcurile de distracţii au înlocuit vechile atracţii, prea scumpe: astfel, "Trenuleţele Groazei" au fost redenumite "Personalele Groazei", cu regim Regio; unele au sosit la destinaţii cu multe ore întârziere, iar un "trenuleţ al groazei" a rămas toată noaptea în plin câmp, după ce i s-a stricat locomotiva.

* Şi alte atracţii din parcuri au fost modificate: de pildă, la gheretele de tir nu mai sunt arme cu aer comprimat, ci doar praştii cu pietre şi tuburi de suflat sâmburi de cireşe, iar amatorii de tiribombe sunt puşi să se învârtă singuri în jurul căluşeilor, până când ameţesc.

* Nici distracţiile nautice n-au fost neglijate: în loc de bananele gonflabile remorcate de bărci cu motor, pe care se plimbau turiştii în larg, s-au adus fructe gonflabile mai puţin exotice, deci mai ieftine, cum ar fi perjele şi zarzărele, umflate de turişti cu gura şi trase de bărci pescăreşti cu vâsle.

* Nenumăraţi hotelieri şi patroni de localuri au declarat că aşteaptă clienţii "cu braţele şi uşile deschise"; unul ne-a mărturisit că ţine deschise uşile hotelului să iasă mirosul, după ce nişte turişti din vârful sezonului au înfundat canalizarea cu cutii de caviar şi sticle de şampanie.

Comentarii