LIVE Ședință la Consiliul Județean Iași. Se dezbat 33 de proiecte

miercuri, 23 octombrie 2019, 09:10
3 MIN
 LIVE Ședință la Consiliul Județean Iași. Se dezbat 33 de proiecte

Cu întârziere, a început ședința Consiliului Județean Iași.

UPDATE ora 13:05

Unul dintre proiectele fierbinți a trecut, alianța PSD-ALDE-UNPR opunându-se evaluării realizării obiectivelor asumate de administratorii Aeroportului, pe motiv că legea prevede această evaluare doar la sfârșitul mandatului de 4 ani.

Cât privește concesionarea a 7800 mp de teren în incinta Aeroportului,  Cristian Stanciu, liderul grupului PSD din CJ, a afirmat că, în lipsa unui alt amplasament posibil, trebuie ca, în cazul apariției unei oportunități de dezvoltare a infrastructurii aerogării sau a construirii unei facilități (drum, parcare etc.), CJ să poată pune punct contractului, contra unor despăgubiri.

 "Circul" anunțat de președintele CJ s-a încheiat cu adoptarea proiectului de concesionare, cu propunerile taberei PSD-ALDE-UNPR.
Ședința CJ s-a încheiat în viteză, în ironiile președintelui Maricel Popa, care l-a prins pe consilierul liberal Vasile Cotiugă că "îi violează" telefonul. Acesta din urmă a fotografiat, peste umărul șefului CJ, telefonul acestuia, în timp ce Maricel Popa scria un mesaj.

UPDATE ora 12:00

La proiectul privind constituirea unei comisii care să evalueze indicatorii propuși de administrația Aeroportului,  liberalii reclamă neîndeplinirea unor ținte dintre cele mai importante.
Directorul Aeroportului, prezent la ședință, a explicat că toți indicatorii sunt la fel de importanți și că suma lor trece de 100 la sută.
În sprijinul precizărilor sale, Cătălin Bulgariu a invocat prevederi legislative (Ordonanța 109).

Miza adoptării acestui proiect de hotărâre este acordarea componentei variabile a remuneratiei administratorilor,  în cuantum mai mare decât cei 30.000 de lei pe care îi încasează anual fiecare membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului.

UPDATE ora 11:38

Președintele CJ a explicat că nu se vor face lucrări de întreținere pe lotul 2 al Axei rutiere Iași-Suceava pentru că pe 4 noiembrie se va semna contractul prin care lucrările de modernizare a acestui segment vor fi încredințate câștigătorului licitației.

Stire inițială:

Secretarul CJ, Lăcrămioara Vernica-Dascalescu, a declarat că ședința e legală și că sunt avizele comisiilor de specialitate pentru toate proiectele, 33 la număr.

Sunt 33 de consilieri în sală.

Dezbaterea o puteți urmări LIVE mai jos:

Consilierii majorității sunt prezenți toți. De la PNL lipsește un reprezentant, iar de la PMP unul, iar un alt membru al acestui partid urmează să fie validat în locul lui Alin Aivănoaei, care a demisionat luna trecută.

Consilierul Cătălin Timofciuc a venit pregătit pentru o ședință lungă, având cafea în buzunar.

Ordinea de zi a fost adoptată în unanimitate și ședința a început după o jumătate de oră de discuții privind prevederile Codului administrativ, condițiile întrunirii comisiilor de specialitate etc.

A fost validat consilierul PMP Adrian Acostoaiei,  dar acesta nu a fost prezent ca să depună jurământul. Inițial, Comisia juridică dăduse aviz negativ (aviz cu rol consultativ) propunerii PMP.

După consultări, patru comisii (Administrație, Agricultură, Tineret și Sport și cea pentru Dezvoltare) au președinți din grupul de consilieri PSD.

Consilierii opoziției nu au participat la vot.

 

Comentarii