LIVE VIDEO: 60 de proiecte dezbătute într-o ședință specială la CJ Iași

miercuri, 18 martie 2020, 09:55
3 MIN
 LIVE VIDEO: 60 de proiecte dezbătute într-o ședință specială la CJ Iași

Consilierii judeţeni se întrunesc astăzi într-o şedinţă specială, pe ordinea de zi fiind 60 de proiecte de hotărâre. Neobişnuit la această întrunire nu este numărul mare de propuneri, ci condiţiile de desfăşurare inedite. Cei 37 de aleşi se reunesc în Sala Mare a Casei Pătrate, unde vor mai intra doar secretarul judeţului, cei care se ocupă de logistică şi, în măsura în care vor mai fi „locuri libere“ până la efectivul maxim permis în condiţiile epidemiei – 50 de persoane –, reprezentanţii mass-media.

Şedinţa este transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean.

UPDATE

În sală sunt circa 30 de aleși, inclusiv președintele Maricel Popa și cei doi vicepreședinți, iar cei mai mulți poartă măști medicale.

La ședință participă și prefectul Marian Grigoraș, care le-a spus participanților ce presupune starea de urgență, măsurile luate la Iași și organizarea campaniei desfășurate pentru limitarea epidemiei.

Prefectul precizează că ordonanța militară emisă aseară, care interzice, printre altele, consumul de alimente și băuturi în restaurante și baruri, încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, prin urmare, încă nu se aplică prevederile ei.

După ce a răspuns la toate întrebările consilierilor, prefectul a părăsit ședința, aleșii au intrat în ordinea de zi. Liberalii au propus amânarea proiectelor care prevăd activități și evenimente culturale, iar banii alocați să fie destinați ONG-urilor care vin în sprijinul medicilor și a întregi asistențe medicale în această perioadă.

Propunerile liberalilor și ale consilierilor PMP, de retragere a unor proiecte de pe ordinea de zi, nu au întrunit voturi suficiente, astfel că lista propunerilor de hotărâre rămâne neschimbată.

Ședința s-a derulat în ritm alert, proiectele – cu două excepții – fiind votate la foc automat.

INFO

Șefii direcţiilor şi directorii instituţiilor din subordinea CJ vor fi chemați, dacă e cazut, pe rând în sală, ca să răspundă unor eventuale întrebări legate de proiectele de pe ordinea de zi. În sala de şedinţe, consilierii se vor aşeza în aşa fel încât să existe o distanţă de 2 metri faţă de oricare vecin şi vor lua cuvântul numai liderii de grup – în număr de cinci, plus preşedintele CJ, al şaselea.

La intrarea în sală, toţi participanţii au avut de completat o declaraţie pe proprie răspundere că nu au intrat în contact cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu COVID-19. Totodată, accesul în sală se face numai după ce un cadru medical verifică starea de sănătate a fiecărui participant.

Pe ordinea de zi sunt, printre altele, 18 proiecte europene, câteva care prevăd investiţii la spitale, propuneri privind continuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizări la drumurile judeţene, demersuri pentru extinderea reţelei de gaze naturale în judeţ.

Comentarii