LIVE VIDEO: Tramvaiele noi PESA, pe unele trasee din Iași de azi. Inaugurarea, acum

joi, 09 septembrie 2021, 10:00
1 MIN

Primele patru tramvaie PESA încep astăzi să circule prin oraş. Lansarea oficială pe trasee are loc în fața Palatului Culturii în prezența ambasadorului Poloniei.

UPDATE

Prima călătorie cu tramvaiul PESA:

Circulația tramvaielor în zona Palatului Culturii a fost oprită timp de 20 de minute în timpul prezentării noului vehicul. Călătorii au fost nevoiți să aștepte atât în Podu Roș, cât și la Hotel Moldova.

În fața Palatului s-au adunat și câteva zeci de ieșeni care filmează și fotografiază tramvaiul. Primarul și ambasadorul Poloniei, alături de alte oficialități, se vor număra printre călătorii primei curse.

Vatmanița care va conduce primul tramvai:

Vedeți transmisiunea LIVE de pe pagina de Facebook a Companiei de Transport Public Iași.

Toate tramvaiele PESA care vor circula prin Iași au o lungime de 30 metri şi o serie de dotări care nu există astăzi la vehiculele din parcul auto al CTP. În primul rând, toate tramvaiele au aer condiţionat. Vehiculele sunt dotate cu instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior. Vehiculele au o capacitate de 230 de locuri.

Comentarii