Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat. Sportivul avea doar 27 de ani

sâmbătă, 12 septembrie 2020, 15:18
1 MIN
 Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat. Sportivul avea doar 27 de ani

Luptătorul iranian Navid Afkari, găsit vinovat că ar fi ucis un funcționar în timpul unei manifestaţii din 2018, a fost executat.

 

Navid Afkari a fost executat, sâmbătă, în închisoarea Abel-Abad din Shiraz, la zece zile după ce a fost condamnat la moarte, scrie Reuters.

Cazul lui Afkari a atras numeroase reacţii din partea iranienilor şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului. Chiar şi preşedintele american Donald Trump a îndemnat Iranul să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani.

Curtea Supremă Iraniană a menţinut două pedepse cu moartea în cazul lui Afkari, condamnat pentru înjunghierea mortală a agentului de pază şi pentru alte fapte.În imaginile prezentate de televiziune apare ceea ce pare să fie confesiunea scrisă a lui Afkari, însă el a afirmat în imagini care au circulat în social media că a fost forţat să semneze documentele, fiind torturat, scrie News.ro.

“Am lovit de două ori, o dată şi apoi încă o dată”, a fost arătat Afkari spunând şi făcând un gest de înjunghiere în timpul unei reconstituiri a uciderii lui Hassan Turkman, agentul de pază al unei companii producătoare de apă.

Avocatul lui Afkari a afirmat că nu există dovezi clare ale vinovăţiei clientului său.

“Nu există vreo imagine cu momentul crimei”, a notat Hassan Younesi pe Twitter.

Televiziunea de stat iraniană difuzează deseori presupuse confesiuni ale suspecţilor în cazurile politice.

Sursa: News.ro

Comentarii