Madam, trimite-ţi ţopârlanul înapoi acasă, la Gheboaia!

marți, 20 martie 2018, 02:49
3 MIN
 Madam, trimite-ţi ţopârlanul  înapoi acasă, la Gheboaia!

Madam suptprifect, madam suptprifect, trimite-ţi repede înapoi acasă la Gheboaia Tătăruşului, sau cum s-o chema cătunul ăla, pe ţopârlanul de ficior care s-a oploşit prin Iaşi şi face pe grozavul la prăvălie, de când măc’sa a prins funcţie importantă la Casa Pătrată!

Ia’n auziţi aicea ce-a făcut beizadeaua asta de bani gata la sfârşitul săptămânii trecute, la Carrefour Felicia! După cum ne povesteşte cu lux de amănunte un amic care era la o casă paralelă, cică ţopârlanul avea în coşul cu care s-a prezentat la casă şi o mică punguţă în care îşi pusese ceva alune mai scumpuţe, în fine, ceva alb… Casiera, o tinerică ce părea mai nouă, probabil că emoţionată, i-a bătut în casă gramaj de 500 de grame, în loc de 50, iar ipochimenul cu păru-ntre ochi s-a prins de asta după ce a plătit şi a plecat de la casă.

S-a întors nervos înapoi, i-a explicat demoazelei situaţiunea urlând, aia a spus că e o greşeală şi că îi scade imediat tot ce era în plus, dar ţopârlanul nimic: urla acolo cât îl ţinea gura că a fost tentativă de furt pe faţă, că „Băăă, voi ştiţi cine sunt io, băăă? Io-s ficiorul prefectei, băăă! Vă bag pe toţi la puşcărie, băăă, ‘tu-vă muma-n c**! Chem toată presa acuma, băăă, ‘reaţi voi să fiţi, băăă!“ În fine, momente din alea penibile, că s-a adunat lumea ca la urs, şi nu a plecat decât odată cu ţopârlanul, care şi-a primit restul de bani şi a plecat tot urlând, că-i bagă pe toţi la puşcărie şamd.

Aşa că, madam, sfatul nostru amical este să-ţi iei cioflingarul de mânuţă, să vă urcaţi în personalul de Suceava şi să vă căraţi repejor amândoi înapoi acasă, băi nene. Că altfel ne facem de tătă bafta, şi noi şi voi!

Partidoiul mai trimite un junior în Guvern

Una scurtă dar vioaie de la partidoiul ieşean, în încheiere, ca să plecăm cu conştiinţa împăcată că, iată, i-am băgat şi pe ei în seamă pe ziua de azi. Cică la ultima şedinţă a conducerii filialei i s-a oferit, în sfârşit, un oscior de ronţăit şi junelui B.L. Nişcu, care era printre puţinii ce rămăseseră pe dinafară la împărţeala avantajelor guvernării.

Chit că, din ce spun unii din zonă, la ultima campanie a fost printre cei care au muncit cel mai mult, punând la treabă şi osul lui de sociolog, şi papucii firmei. Nu vă gândiţi însă la vreun post de menistru sau adjunct, cum a prins amicul lui cu Cojoc, tot de la Tineret, că alea-s date de mult, ca bărbaţii buni şi de casă. Pentru B.L. Nişcu cică la ora asta târzie din noapte nu s-a găsit decât un pos de conţilier personal, la ministerul Transporturilor. Deh, n-o aduce el autostrada încoace, dar măcar poate dormi liniştit pe-o ureche, la leafa pe care o va ridica: pe la 9.000, aşa… Pfui, ‘tu-i mama ei de iarnă târzie!

PS: La aceeaşi ultimă şedinţă a conducerii partidoiului, cică după nominalizarea juniorului de mai sus la funcţia cu pricina, cineva a spus că acesta ar putea fi chiar şi un bun candidat la premărie, că tot partidoiul nu mai are om pentru asta. Ghici ce s-a întâmplat: s-a râs sau s-a plâns?

Comentarii