Magistrați ieşeni protestează în semn de solidaritate cu colegii din Polonia

vineri, 10 ianuarie 2020, 14:37
1 MIN
 Magistrați ieşeni protestează în semn de solidaritate cu colegii din Polonia

Zeci de magistrați au ieșit vineri pe treptele palatelor de justiție în București și în alte câteva orașe, printre care Iaşi, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi, care vor protesta sâmbătă la Varșovia printr-un marș al tăcerii, față de "încercările sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar".

Acțiunile de solidaritate cu magistrații polonezi au avut loc de la ora 12.00, la București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Târgoviște și Piatra Neamț, potrivit reprezentanților Forumului Judecătorilor din România. În aceste orașe, câteva zeci de judecători și procurori au ieșit în fața palatelor de justiție, ținând în mâini coli albe cu mesaje precum "România e solidară cu Polonia. Judecătorii polonezi militează pentru independența justiției", "Polish judges fight for their independence".

Magistrații din Polonia reclamă "încercările sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de la Varșovia de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar". Sâmbătă, magistrații polonezi vor protesta la Varșovia printr-un marș al tăcerii. (hotnews.ro)

 

Comentarii