Mamelor din lumea-ntreagă!

vineri, 08 martie 2019, 20:20
3 MIN

* "Astăzi e ziua ta, zi frumoasă ca tine!" La mulţi ani, dragi femei, oriunde v-aţi afla! E 8 Martie, ziua femeilor din întreaga lume, indiferent de rasă, naţionalitate sau sex (ca să nu fim acuzaţi că nu respectăm minorităţile). Fără legătură cu sărbătoarea zilei, azi e şi a opta babă – de fapt, "femeie de vârsta a treia", ca să fim corecţi din punct de vedere politic. Voi cum priviţi evenimentul de azi? Dar pe cel de mâine? Un mic test:

1) E 8 Martie; ce înseamnă asta?

a) Că după Valentine's Day, Dragobete şi 1 Martie pot să ofer încă un rând de daruri femeilor dragi / b) Că mâine e ziua aceea groaznică, în care avem voie să bem doar 40 de pahare de vin roşu c) Că încep să vină facturile umflate de pe luna ianuarie.

2) Ce este, de fapt, ziua de 8 Martie?

a) Ziua Mondială a Femeilor, sărbătoare de origine socialistă / b) Este ajunul zilei de mâine, 9 martie, când cu păhărelele / c) În acest an, ziua de 8 martie e vineri.

3) În acestă dimineaţă ce i-aţi dat femeii iubite?

a) I-am dat bineţe, apoi i-am dat cardul, cu tot cu codul PIN / b) I-am dat bineţe, apoi cardul meu, fără codul PIN (anul trecut i-am dat codul, fără card) / c) I-am dat vestea proastă că ne conduc tot ăştia.

4) Azi, ca azi, dar prin ce iese în evidenţă ziua de mâine?

a) Prin cei 40 de sfinţişori unşi cu miere / b) Prin cele 40 de păhărele stinse cu bere / c) Prin faptul că trebuie să stau la câteva cozi, ca să plătesc nişte impozite.

5) Dar, de fapt, ce va fi mâine, pe 9 martie?

a) Ziua în care îmi voi aminti cu drag de clipele plăcute petrecute astăzi / b) O zi din care nu voi mai ţine minte mare lucru, după primii 20 de mucenici / c) Sâmbătă.

* Mâine se încheie şi perioada numită "a babelor"; fiecare şi-a ales o zi de început de martie, pe ideea că îi va merge tot anul după cum va fi vremea în ziua aleasă. Avem deja informaţii despre babele alese de unii compatrioţi: câţiva cetăţeni aflaţi în stare de orice, inclusiv de ebrietate, au aflat de la colegii de bufet că trebuie să-şi aleagă babe; ei au fost acuzaţi de tentativă de viol, după ce au încercat să agreseze diverse babe din localităţile de domiciliu. Unul dintre aceştia a fost surprins pe când fugea cu un purcel în cârcă, aparţinând babei pe care şi-o alesese. Şi membrii unei minorităţi din România respectă străvechiul obicei, dar la ei se numeşte "alegerea moşului".

Comentarii