Mâncare fără gust şi miros pe Litoral: turiştii nu se plâng, ca să nu fie bănuiţi de Covid!

duminică, 09 august 2020, 11:22
3 MIN
 Mâncare fără gust şi miros pe Litoral: turiştii nu se plâng, ca să nu fie bănuiţi de Covid!

Un nou sfârşit de săptămână de vară, un nou set de ştiri estivale proaspăt venite din locurile în care românii îşi petrec concediile: patronii unui local cu specific pescăresc au descoperit o inedită metodă de îmbogăţire pe spinarea clienţilor! 

Pretinzând că ar fi vorba despre un produs bio, sănătos, ei vând mujdeiul pentru peşte cu mămăliguţă la 24,99 de lei căniţa; în ciuda preţului ridicat, zeama nu conţine pic de usturoi, nici din cel chinezesc, ieftin, de supermarket! Clienţii nu se plâng defel şi chiar mimează cu toţii încântarea, fiindcă n-au curaj să spună că nu simt mirosul şi gustul, ca să nu fie luaţi cu izoleta şi băgaţi la izolare în toiul concediului.

                                                        *         *         *

Printre atracţiile îndrăgite din staţiunile litorale se numără petrecerile în piscine pline cu spumă: oamenii stau în spumă până la piept, dansează, beau, se bat cu spumă ori se pupă pe sub clăbuci. Şi la noi au apărut asemenea atracţii, iar specialiştii susţin că sunt binevenite în contextul pandemiei, fiindcă spuma acţionează ca un săpun şi ucide coronaviruşii. Corespondentul nostru pretinde că spuma nu acţionează "ca un săpun", ci e chiar de la săpunul cu care turiştii se spală în piscină după ce îşi spală rufele, şi că piscinele altor hoteluri au spumă mai eficientă, de la detergentul cu care femeile de serviciu curăţă aşternuturi, chiar covoare.

                                                        *         *         *

Pe lângă mare şi munte mai avem câmpii mănoase şi dealuri cu vii, livezi de pruni şi ateliere de făcut pufoaice, zone în care se practică agroturismul mai ales când e caz de pandemie şi mulţi români s-au retras la pensiuni, unde se bucură de traiul sănătos în natură. Cei cazaţi la o pensiune situată niţel în afara oraşului, lângă supermarket, par entuziasmaţi de faptul că animalele (o vacă, doi porci şi opt găini) dau zilnic ouă ştampilate, lapte UHT, caş de oaie, gorgonzola, iaurt, ceafă şi cârnaţi, miere, icre şi bere: "Sunt gospodari şi ştiu să stoarcă fiecare strop din natură!", ne-a spus un turist, întrebându-se care dintre animale a dat sucul la pet.

Comentarii