Manifestări dedicate scriitorilor Otilia Cazimir şi Ionel Teodoreanu

vineri, 08 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Manifestări dedicate scriitorilor Otilia Cazimir şi Ionel Teodoreanu

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi a pregătit două evenimente dedicate scriitorilor Otilia Cazimir şi Ionel Teodoreanu. Manifestările vor avea loc marţi, pe data de 12 februarie, „Acasă la Duduia Otilia” şi „Ionel Teodoreanu şi Academia Copiilor” urmând să se desfăşoare la Iaşi şi în comuna Golăieşti. Programul de la Muzeul „Otilia Cazimir” marchează 125 de ani de la naşterea scriitoarei, activităţile urmând să se desfăşoare de la ora 12.00. 

Evenimentul va debuta cu un moment muzical susţinut de către Matei Coriciuc de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, urmând ca Horia Zilieru şi Nicolae Panaiteo să vorbească despre opera şi viaţa Otiliei Cazimir. De asemenea, în cadrul programului, actorul Petrică Ciubotaru va vorbi pe tema „Activitatea de inspectoare a teatrelor din întreaga Moldovă, Otilia Cazimir”, iar Cristiana Macovei de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi de elevii Şcolii „Otilia Cazimir” Iaşi urmând să încheie manifestarea cu un program artistic. Moderatorul evenimentului va fi Indira Spătaru.

În aceeaşi zi, tot de la ora 12.00, în cadrul programului ce comemorează 65 de ani de la moartea lui Ionel Teodoreanu, elevii participanţi la Concursul de caligrafie organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi vor fi premiaţi la punctul muzeal „Ionel Teodoreanu” din Golăieşti. La Căminul Cultural Golăieşti se va desfăşura apoi un program compus din prezentări din viaţa şi opera lui Ionel Teodoreanu, urmând să fie prezentată şi revista şcolară „Uliţa copilăriei”. De asemenea, vor avea loc expoziţii de carte şi de lucrări plastice, se va desfăşura concursul „Sub semnul lui I. Teodoreanu”, iar cei prezenţi vor putea asista la un moment artistic pregătit de elevii Şcolii Gimnaziale Golăieşti. 

 

 

Comentarii