Mare ars transferat de la Iaşi în Germania

vineri, 07 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Mare ars transferat de la Iaşi în Germania

Bărbatul în vârstă de 27 de ani care fost adus de la Vişeul de Sus la Iaşi după ce şi-a dat foc chiar înainte de Paşti va merge la un centru din Germania. Acesta a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce şi-a dat foc stropindu-se cu benzină, avea arsuri pe aproximativ 45-50% din corp, fiind vorba despre arsuri de gradele II-III. 

Tânărul a fost internat pe ATI în Secţia de Arşi a Spitalului „Sf. Spiridon”. În cursul zilei de ieri acesta a fost transferat pentru continuarea tratamentului în străinătate. „SMURD a transferat la avion tânărul cu arsuri de 40% adus din Maramureş. Va merge la un centru din Germania”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Conform presei locale din Maramureş, bărbatul a recurs la un asemenea gest din cauza unei datorii de aproximativ 5.000 de euro pe care nu a putut să o plătească. Apelul la 112 a fost făcut duminică seara de mama sa, o femeie de 53 de ani, care a povestit că fiul ei şi-a turnat benzină peste corp şi apoi şi-a dat foc cu o brichetă. Bărbatul era şi sub influenţa băuturilor alcoolice în acel moment şi era cunoscut că avea diabet zaharat de tip II.

Comentarii