Comunicat de presă

Marius Bodea: Fraudă de proporții cu bani publici ori o mare cacealma la Aeroportul Iași? (P)

marți, 18 februarie 2020, 07:57
2 MIN
 Marius Bodea: Fraudă de proporții cu bani publici ori o mare cacealma la Aeroportul Iași? (P)

Primul pas pentru așa-zisa concesionare a Aeroportului Iaşi s-a făcut ieri, în ședința de Consiliul Județean, unde a fost votat un "studiu pentru evaluarea necesităţii şi oportunităţii concesionarii activităţii de pe Aeroport", pentru care s-au alocat 75.000 de lei. Iar asta, în condițiile în care există deja o licitaţie în derulare pentru actualizarea unui Masterplan care va stabili direcţia de dezvoltare a Aeroportului.

Pe de altă parte, la un alt punct pe aceeași ordine de zi au fost trecute mai multe propuneri de investiții record, în acest an, privind modernizarea infrastructurii, precum și alte achiziții, în valoare de aproape 20 de milioane de euro, parte din ei bani publici.

„Ce se întâmplă acum la Aeroportul Iași ar trebui să ne dea de gândit. PSD-ul din vârful aerogării ne spune că vrea să aloce în 2020, an electoral, peste 20 milioane euro ca să dezvolte infrastructura. Chiar dacă am trece cu vederea că timp de 3 ani nu au făcut nimic, totuși cum se împacă acest lucru cu cealaltă decizie a PSD-ului de la Consiliul Județean, care dorește să dea Aeroportul Iași altora? Cum explică cei care conduc Aeroportul și Consiliul Județean faptul că pe aceeași ordine de zi a ședinței de astăzi figurează aceste două puncte de dezbatere care se bat cap în cap? Pe de o parte, vor să facă investiții din bani publici, iar în același timp iau în calcul să îl predea unor arabi, care ar trebui să facă investiții, așa cum ne spunea domnul Popa.

In plus, selectarea unui concesionar poate dura cel puțin doi ani, ca apoi să aflăm că aeroportul se va dezvolta pe actualul amplasament, când în tot acest timp au susținut extinderea dincolo de pistă. Mai e nevoie de alți 3 ani pentru implementare și, în cel mai fericit caz, vom vedea ceva concret după abia 6-7 ani!, timp în care batem pasul pe loc.

La asta mai adăugăm și cei 3 ani dezastruoși de management PSD. Intențiile ascunse ale politrucilor care decid soarta aeroportului ne fac să ne gândim la două posibilități: fraudă de proporții cu bani publici sau o mare cacealma! Am mai spus si altădată: NU Aeroportul trebuie concesionat, înstrăinați ar trebui să fie chiar cei care vor să-l distrugă!

La numirea în funcție, cei care conduc azi Aeroportul Iași au avut un plan de administrare cu ținte clar stabilite, sub sancțiunea pierderii mandatelor. Nu au atins țintele, iar Aeroportul este în picaj. Și atunci, ce mai caută politrucii aceia pe funcții? De ce nu se aplica legea și nu sunt destituiți toți? Trebuiau să crească profitul, dar acesta a scăzut drastic. Trebuiau să fie deschise curse noi, însă au închis 16 deja! Avem o singură soluție: demiterea de către ieșeni a directorului general și al președintelui CA, dacă mai vrem să avem aeroport la Iași! Îi îndemn în continuare pe toți ieșenii să ia atitudine, semnând petiția pentru salvarea Aeroportului”, a încheiat deputatul Marius Bodea.

PETIȚIE: https://www.petitieonline.com/cerem_demiterea_directorului_aeroportului_iai

 

 

Comentarii