Marius Bodea şi-a anunţat candidatura la Primărie. Îl vor sprijini PMP şi USR?

marți, 11 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Marius Bodea şi-a anunţat candidatura la Primărie. Îl vor sprijini PMP şi USR?

Liderii PMP şi USR au răspuns invitaţiei liberalilor şi s-au întâlnit la o reuniune a PNL Iaşi. Cu toţii au fost de acord cu ideea unui parteneriat pentru proiectele Iaşului. Pe de altă parte, la şedinţa PNL s-a stabilit că liberalii vor merge cu Marius Bodea candidat la conducerea Primăriei Iaşi.

În vreme ce, la Bucureşti, PSD-ul lui Liviu Dragnea continuă să piardă teren (şi parlamentari), la Iaşi, liderii locali ai partidelor din opoziţie s-au întâlnit pentru prima dată în ceea ce s-ar putea numi un pas spre o alianţă electorală. Liderul PMP pe municipiul Iaşi, Alin Aivănoaei, a şi propus un parteneriat între cele trei formaţiuni – a sa, PNL şi USR.

„Am subliniat necesitatea colaborării forţelor de dreapta propunându-le colegilor din PNL posibilitatea încheierii unui parteneriat politic la nivel local, în vederea pregătirii exerciţiilor electorale viitoare”, a declarat el ulterior.

Reprezentanţii USR şi PMP Iaşi au fost prezenţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la şedinţa Comitetului de Coordonare Local al PNL Iaşi, la invitaţia liderului Organizaţiei Municipale Iaşi, Marius Bodea.

Deputatul liberal ne-a declarat, ieri, că, fiind singurul candidat înscris în cursa internă pentru desemnarea celui mai bun reprezentant al PNL pentru funcţia de primar al Iaşului, s-a decis oprirea competiţiei. El a precizat că asta nu înseamnă şi lansarea sa oficială pentru alegerile din 2020.

Între timp, continuă alcătuirea listelor de candidaţi pentru consiliile locale şi pentru Consiliul Judeţean. Finalizarea lor este aşteptată la începutul anului viitor.

„Cred în continuare într-o platformă comună, cu un candidat comun, ca să spulberăm pentru totdeauna visul PSD de la Iaşi”, a spus Marius Bodea. Pe de altă parte, o alianţă electorală, nu politică, ar fi soluţia corectă pentru câştigarea Primăriei Municipiului Iaşi, a adăugat el, precizând că e doar o opinie personală.

Alin Aivănoaei, adept al unui parteneriat politic (pe proiecte), a dat exemplul sprijinului acordat pentru candidatul ajuns în finală, acolo unde sunt două tururi de scrutin – în principiu la prezidenţialele de peste un an. Totodată, el a propus o colaborare între consilierii PNL şi PMP din Consiliul Local Iaşi la fel de bună ca între consilierii judeţeni ai celor două partide.

„Hai să ne antrenăm până la alegeri şi să depăşim orgoliile”, a mai spus el, argumentând că sondajele arată că forţele de dreapta pot învinge PSD numai printr-o alianţă.

Prezenţa liderilor partidelor de opoziţie din Iaşi reprezintă, formal, „un îndemn la unitate”, ne-a declarat Silviu Gurlui, liderul organizaţiei municipale a Uniunii Salvaţi România. El le-a vorbit celor prezenţi la reuniunea PNL despre necesitatea unirii forţelor politice pentru proiectele Iaşului şi ale Moldovei.

Comentarii