Măştile vor fi obligatorii pe punţile navelor care vizitează insulele elene

luni, 03 august 2020, 16:25
1 MIN
 Măştile vor fi obligatorii pe punţile navelor care vizitează insulele elene

Grecia va institui obligativitatea purtării măştilor pe punţile navelor care navighează înspre insulele sale, extinzând măsura şi în afara spaţiilor interioare după creşterea recentă a numărului de infecţii, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al guvernului citat de Reuters şi Ekathimerini.

Săptămâna trecută autorităţile elene au făcut obligatorie purtarea măştilor în toate spaţiile publice închise în care distanţarea socială nu poate fi respectată. Grecia a înregistrat sâmbătă 110 de noi infecţii cu COVID-19, cea mai mare creştere zilnică din ultimele săptămâni, alte 75 de cazuri fiind raportate duminică.

Măsura va intra în vigoare începând de astăzi şi va rămâne obligatorie până în 18 august. „Conformarea privind această măsură este crucială pentru evitarea unor măsuri mai drastice care ar reduce numărul de pasageri de pe vapoare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

Grecia a înregistrat până în prezent 4.662 de infecţii cu coronavirusul, 208 persoane pierzându-şi viaţa în ţară de la izbucnirea pandemiei, un număr relativ scăzut comparativ cu multe ţări europene, după ce autorităţile elene au impus rapid măsuri de carantină în primăvară.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii