Medic scos rușinos din sistem. Lua șpagă pentru pensii cu boli imaginare

miercuri, 02 octombrie 2019, 21:22
1 MIN
 Medic scos rușinos din sistem. Lua șpagă pentru pensii cu boli imaginare

Medicul Carmen Teodora Gruiță are activitatea suspendată, după ce a intrat în atenția Direcției Naționale Anticorupție Cluj. Aceasta este acuzată de savârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual,  în dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI. Procurorii susțin că doctorița este implicată în rețeaua coruptă din sistemul medical, pe partea de obținere au unor pensii speciale prin diagnostice și/sau documente medicale false, scrie ziardecluj.ro.

În urmă cu două săptămâni, DNA Cluj a transmis un comunicat de presă cu privire la alți doi inculpați: medicul Alexandru Faur – medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj și Aurica Calman – cea care intermedia șpăgile pentru pensiile speciale. În aceeași perioadă, procurorul de caz a făcut percheziții la locul de muncă al unui alt reputat medic din Cluj-Napoca: Carmen Teodora Gruiță, pe care au și plasat-o sub control judiciar. 

Conducerea Clujana: „S-au ridicat documentele medicale întocmite de Gruiță”

Procurorii de la DNA Cluj au transmis o adresă către Spitalul Municipal Cluj-Napoca (Clujana) prin care informau că au plasat-o sub control judiciar pe Carmen Teodora Gruiță, medic primar al Secției de Endocrinologie. Aceasta a contestat măsura controlului judiciar, însă magistrații Tribunalului Cluj i-au respins cererea.

Mai multe detalii, pe gazetadecluj.ro

Comentarii