De Sănătate

Punem punctul pe știi

Metode simple prin care îţi poţi creşte nivelul de energie

joi, 17 septembrie 2020, 14:27
3 MIN
 Metode simple prin care îţi poţi creşte nivelul de energie

Oricare ar fi stilul tău de viață, oboseala este destul de des întâlnită în zilele noastre și este un obstacol pe care mulți dintre noi încearcă să îl depășească.

Cea mai bună metodă de a-ți îmbunătăți nivelurile de energie este să îți ajustezi stilul de viață astfel încât nivelurile de energie să fie ridicate în mod natural. Dacă te simți mereu obosit, iată ce poți face.

9. Vorbește cu medicul de familie
Uneori, anumite condiții medicale, fie ele fizice sau mintale, te pot face să te simți obosit sau epuizat. Dezechilibrul hormonal poate produce oboseală, precum și alte probleme. Așadar, înainte să începi diverse metode pentru a combate oboseală, fă-ți o programare cu medicul de familie.

8. Hrănește-te pentru energie
Dieta ta joacă un rol important în nivelul tău de energie. Ar trebui să consumi porții mici și gustări sănătoase, în loc de trei mese mari pe zi, astfel încât să îți menții ridicat nivelul de energie. Astfel, oboseala va fi redusă, pentru că creierul tău va primi nutrienți în mod regulat pe tot parcursul zilei.

7. Bea apă și menține-te hidratat
Consumul adecvat de apă este la fel de important pentru nivelul tău de energie precum o alimentație sănătoasă. Puțini oameni fac legătura între hidratare și energie, însă aceasta joacă un rol important în modul în care funcționezi zi de zi. Apa îți menține mușchii energici și îmbunătățește funcțiile creierului.

6. Nu te suprasolicita
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii se simt obosiți este că se suprasolicită. Suprasolicitarea poate avea legătură cu familia, obligațiile sociale și profesionale. De multe ori, oamenii muncesc prea mult pentru a-i mulțumi pe alții, însă nu trebuie să te forțezi astfel încât să-i faci pe alții fericiți. Sănătatea ta este importantă.

5. Reduce nivelul de stres
Gestionarea și reducerea nivelurilor de stres vor crește nivelul tău de energie. Poți face asta dacă vorbești cu cineva drag, dacă te înscrii la un grup pentru suport sau dacă vorbești cu un psihoterapeut, potrivit Science Times.

4. Fă mai mult sport
Cu toții știm cât de important este sportul făcut în mod regulat. Poate părea greu de făcut atunci când te simți obosit, însă exercițiile fizice garantează un somn mai bun, ceea ce îți va aduce mai multă energie. Nici nu trebuie să faci exerciții foarte intense. O plimbare vioaie poate fi uneori de ajuns.

3. Limitează-ți orele de somn
Atunci când oamenii simt că nu au dormit destul, au tendința să doarmă în plus pentru a recupera orele pe care le-au pierdut. Totuși, limitarea somnului la numărul corect de ore îți va îmbunătăți calitatea somnului și vei adormi mult mai ușor.

2. Renunță la fumat
Știm cu toții pericolele asociate cu fumatul regulat, însă nu mulți realizează cât de mult afectează acest viciu somnul. Odată ce adoarme, un fumător se poate trezi cu pofte, ceea ce distruge calitatea somnului, astfel rezultând în oboseală.

1. Consumă cofeină în mod responsabil
Cofeina poate fi folosită în avantajul tău, însă poate duce la oboseală cronică și insomnie, în mod special dacă este consumată în cantități mari și la sfârșitul zilei. Pentru a reduce riscul apariției insomniei, încearcă să nu mai bei cafea după ora 14.00. De asemenea, nu ar trebui să consumi mai mult de 400 mg de cofeină zilnic.

Comentarii