De Business

Punem punctul pe știi

Mică afacere ce ar putea funcționa în pandemie. Ce automate mai apar în Iași

sâmbătă, 29 august 2020, 16:30
2 MIN
 Mică afacere ce ar putea funcționa în pandemie. Ce automate mai apar în Iași

În ultima vreme, ieșenii s-au arătat tot mai interesați de produsele naturale, proaspete, ecologice, bio. De când a izbcnit pandemia, multe afaceri au căzut, iar perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru patronii acestora. Se pare că cele care vor avea succes vor fi cele care vor ținti spre ceea ce se cere pe moment.

Așa se face că au ieșit la rampă în ultima perioadă tot mai mult micii producători locali, dar își fac loc tot mai ușor și companiile mari care livrează produse prezentate sau cunoscute drept "sănătoase". Spre exemplu, de la automate nu mai cumpărăm doar cafea, țigări electronice, băuturi carbogazoase, dulciuri și sărățele, ci putem cumpăra și suc proaspăt de portocale.

Un astfel de automat a fost amplasat în Păcurari. Prețul unui pahar de 200 de ml de suc stors pe loc din fructe – fresh – este de 5 lei. Dacă se introduce o bancnotă de 10 lei, automatul nu dă rest, dar livrează două pahare cu suc. Fructele se văd în interiorul aparatului.

Compania care are aceste automate este Zummo. Firma este spaniolă, cu sediul în Valencia, și are o tradiție de aproape 30 de ani. Face afaceri în peste 100 de țări și continuă să se extindă. De mentenanța aparatelor, precum și de produsele cumpărate și livrate (frunctele ce sunt stoarse) se ocupă însă alte firme.

Comentarii