Mihaela n-a citit-o pe Kvitova

luni, 25 iunie 2018, 01:43
3 MIN
 Mihaela n-a citit-o pe Kvitova

Buzărnescu a pierdut semifinala de la Birmingham în faţa dublei câştigătoare de la Wimbledon. Federer a pierdut din nou locul 1

 

 

* După ce a eliminat-o pe Elina Svitolina, românca Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în semifinalele turneului de la Birmingham de către jucătoarea cehă Petra Kvitova, pierzând partida cu scorul de 3-6, 2-6 în 73 de minute. Specialistă a jocului pe iarbă (două titluri cucerite la Wimbledon), Kvitova a dominat clar partida, fiind într-o zi mare la serviciu. Ea a reuşit să recupereze doar unul dintre break-urile realizate de jucătoarea cehă şi s-a calificat în finală. Cealaltă finalistă a fost o altă specialistă a gazonului, Magdalena Rybarikova, învingătoare cu scorul de 7-6, 6-4 în faţa jucătoarei cehe Barbora Strycova. Bune prietene, Petra şi Magdalena au făcut un spectacol excelent în finala de la Birmingham, prima câştigând cu 4-6,6-1, 6-2 şi reeditând finala de anul trecut.

* Următorul turneu feminin pe iarbă, înainte de Wimbledon, se dispută la Eastbourne şi este dotat cu premii totale de 852.564 de dolari, turneu la care era înscrisă şi Simona Halep, însă liderul mondial s-a retras din cauza unor probleme la gleznă, pentru a nu-şi pericilita evoluţia la Wimbledon Prima jucătoare română care a evoluat pe gazonul de la Eastbourne a fost Sorana Cîrstea (49 WTA), în faţa unei jucătoare cu clasament superior, rusoaica Anastasia Pavliucenkova (28 WTA). Sorana nu pare că a ieşit din pasa neagră, deşi a făcut un prim set excelent, câştigat cu 6-2, reuşind să se desprindă de la 2-2. În setul secund, Pavliucenkova a făcut break la 5-5 şi a câştigat la a treia minge de set. În decisiv, s-a început cu două game-uri contra serviciului, apoi s-a mers “cap-cap” până la 4-4. Anastasia a câştigat ultimele două game-uri şi apoi partida, la a cincea minge de meci şi va juca astăzi cu favorita nr. 2, Karolina Pliskova. La Eastbourne mai participă Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, care vor fi şi partenere la dublu.  Irina a jucat aseară cu jucătoarea italiană Camila Giorgi şi a pierdut (2-6, 2-6) iar Mihaela se va confrunta cu chinezoaica Peng Shuai (38).

* Roger Federer a pierdut, ieri, finala turneului de la Halle, cu premii de aproape două milioane de euro, fiind învins de croatul Borna Coric, numărul 34 mondial, scor 6-7, 6-3, 2-6. Meciul a durat două ore şi şase minute. Coric a pus capăt unei serii de 20 de victorii ale lui Federer pe iarbă. Ca urmare a înfrângerii din finala de la Halle, Federer pierde primul loc în clasamentul ATP, poziţie pe care revine, luni, Rafael Nadal.

* Jucătoarea Andreea Roşca, locul 289 WTA, a pierdut, sâmbătă, a şasea sa finală din 2018, la turneul ITF de la Ystad (Suedia), cu premii de 25.000 de dolari. Roşca a fost învinsă în ultimul act de slovena Kaja Juvan (308), scor 6-2, 5-7, 1-6, într-o oră şi 48 de minute. Juvan a trecut în semifinale tot de o româncă, Irina Bara (156) scor 1-6, 5-7.Andreea Roşca, în vârstă de 19 ani, are şase titluri ITF în palmares, la simplu, patru dintre ele fiind câştigate în acest an. În 2018, ea a jucat la 13 turnee ITF, inclusiv cel de la Ystad, şi la zece dintre ele a ajuns cel puţin în semifinale (mai are o finală pierdută).

 

 

Comentarii